vinter_pan
Foto: MMS-Bild

Misstänkt för mordförsök har anhållits

Den person som greps under måndagen misstänkt för mordförsök har anhållits av åklagare.

centrum_artikel_host

Det var vid lunchtid på måndagen som ett stort pådrag larmades till centrala Märsta sedan en person hittats skadad utomhus. Enligt uppgift till märsta.nu har en person på något sätt fallit från en balkong. En person greps i anslutning till brottet. På måndagskvällen meddelade polis att åklagare anhållit personen. Skadeläget är okänt för den skadade som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Personen var inte kontaktbar i samband med färden enligt Polisen.

Läs mer: Misstänkt mordförsök i Märsta

storemore_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

slottsby_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
storemore_out
joes_outsider
nrh
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
connys
vinter_outsider
pantamera_out