panorama_stationshusen
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Misstänkt bedrägeriförsök avslöjades av biluthyrningsföretag på Arlanda

En man i 40-årsåldern greps av polisen efter att ha försökt hyra en bil med ett misstänkt falskt körkort på ett biluthyrningsföretag beläget på Arlanda. Personalen på företaget blev misstänksam när man insåg att körkortet och andra ID-handlingar verkade vara förfalskade, vilket ledde till att man genast larmade polisen.

centrum_artikel_host

På kvällen den 26 juli inträffade ett misstänkt bedrägeriförsök på ett biluthyrningsföretag i närheten av Arlanda. En man, som senare visade sig vara i 40-årsåldern, anlände till företaget och uttryckte önskemål om att hyra en bil. Misstankarna väcktes dock när personalen inspekterade mannens körkort och andra ID-handlingar, som snabbt väckte misstankar om förfalskning. Omedelbart kontaktade personalen räddningstjänsten genom att ringa 112 och informera om situationen.

Inom kort anlände en polispatrull till platsen och konfronterade mannen. Efter en noggrann utredning bekräftades misstankarna om att körkortet var en förfalskning. Utöver försök till bedrägeri anklagades mannen även för urkundsförfalskning och grov olovlig körning.

Under utredningens gång konstaterade polisen att mannen hade försökt hyra bilen med det falska körkortet och därmed begått ett bedrägeriförsök. Dessutom avslöjades fler allvarliga brott i form av urkundsförfalskning, där mannen hade manipulerat sina ID-handlingar för att vilseleda företagets personal.

Efter gripandet togs mannen till förhör för vidare utredning. Det framkom inte omedelbart om mannen hade några tidigare brottsliga handlingar eller om detta var första gången han försökte begå bedrägeri. Polisen har inte heller avslöjat några detaljer om den misstänkte mannens motiv bakom handlingarna.

Senare under natten tog åklagaren beslut om att mannen skulle anhållas, vilket innebär att han hålls kvar i polisens förvar medan utredningen fortsätter. Åklagaren kommer nu att granska bevisen för att avgöra huruvida mannen ska ställas inför rätta och åtalas för de brott han misstänks ha begått.

Denna text genererades av en textrobot

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

connys_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

centrum_host_helsida
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
stationshusen_outsider