sap_feb_pan
Kommunpolitikerna har tröttnat på Midgårdsbadet och nu ska det cementeras.Foto: Jamshid Jamshidi
Några skrapor av den här storleken uppförs på platsen.Foto: Jamshid Jamshidi

Mini-Manhattan byggs över Midgårdsbadet

Kommunen har tröttnat på alla problem med Midgårdsbadets utedel. Efter den senaste kalkylen för att åtgärda bristerna i reningsverket så lär det finnas en politisk majoritet för att cementera badet och bygga bostäder på platsen istället.

centrum_artikel_host

År efter år har Midgårdsbadet sedan invigningen 2010 dragits med reningsproblem och stängts i omgångar. Under vintern har nya problem upptäckts som innebär ett slut på den naturliga reningen och istället behöver klor tillsättas. Därmed måste badet göras om i grunden med ledningar och bassänger. Kalkylen för det skulle landa på drygt 150 miljoner kronor. Pengar som ingen förutom Miljöpartiet är beredda att investera:
– Vi tycker att kommunen ska ha ett naturligt renat bad, det är bra för miljön och den personliga hygienen, säger miljökommunalrådet Pierre Cengiz-Edstrand.

Får 20 miljoner för att bli av med det
Men i övrigt väntas Cengiz-Edstrand och hans partikamrater i MP som sitter på tre av 51 mandat bli överkörda. Kommunstyrelsen avser istället att sälja marken till ett byggbolag som ska uppföra bostäder istället. Byggbolaget kommer att ta alla kostnader för att ”cementera” poolerna och jämna allt annat med marken för att uppföra tre skrapor a´la HSB-skrapan på Märsta station. Totalt rör det sig om cirka 300 bostäder på platsen. Kommunen får även ett tillskott på 20 miljoner kronor av det aktuella byggbolaget enligt en källa till märsta.nu
– Det är win-win för alla, vi blir av med det här problemet och får 300 nya bostäder, menar Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim

Korkade upp champagne
Moderaternas oppostionsråd Olov Holst korkade upp champagne när märsta.nu gav honom beskedet. Holst har länge varit en kritiker av badet dels på grund av att det kostade för mycket att bygga samt att det finns många stränder som kommuninvånarna kan svalka sig i. Holst hade tidigare efterlyst en privatisering av badet men fick inte gehör:
– Fantastiskt, utbrister han! Äntligen har någon lyssnat på mig. Jag har varnat för de skenande kostnaderna för detta onödiga bad länge, nu slipper vi detta.

Blir ett ”Mini-Manhattan”
Det tredje kommunalrådet Dan Rosenholm (L) som inte är en supporter av höga byggnader kommer få ge sig i frågan. Eftersom alla (utom Miljöpartiet) vill bli av med badet och enda lösningen för att något byggbolag ska åta sig uppgiften är att tre höghus på 15 våningar får uppföras. Utmed 263:an kommer skylinen framöver att bli som ett ”Mini-Manhattan”.
– Ja va ska jag göra, jag gillar det inte men ibland får man kompromissa, det är bästa lösningen för kommunen just nu. Vi kanske kan få bygga allmänna pooler på husen istället, säger Rosenholm.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
foraldranatverk_outsider
funkisfest_outsider