socialdemokraterna_maj_panorama
Någon eller några kastar matavfall i Ragvaldsbo återvinningsstationFoto: MMS-Bild

Matavfall dumpas i Ragvaldsbo

Återvinningsstationen i Ragvaldsbo har av okända personer även börjat användas för att slänga matavfall som hamnat ute på gatan och i naturen: - Det är skräpigt nästan varje dag, säger en boende i området som hört av sig till redaktionen.

centrum_artikel_host

Grovsopor och matavfall dumpas i Ragvaldsbo, det är okänt vem som ligger bakom miljöförstöringen. Under måndagen kontaktades redaktionen av en person som bor i området.
– Det är skräpigt nästan varje dag, en soffa ligger där och en massa matavfall.

Sigtuna Vatten och Renhållning som är uppdragsgivare åt FTI som har hand om återvinningscentralen känner till problemet. Man har informerat FTI om situationen samt Rikshem att de informerar sina boende om vad man får slänga i återvinningsstationen. Maria Vikström Nordmark poängterar dock att man inte vet med säkerhet vilka som står för förstöringen.

Sigtuna kommun kommer även att sätta upp ett staket runt stationen för att ringa in det. Maria Vikström Forsmark säger även att stationen är tillfällig i väntan på att en ny station ska sättas upp inne på Sigtuna stadsängars område. Den kommer att byggas för att förhindra miljöförstöring av det här slaget.
– Tyvärr, så är detta ett handhavande fel av individ – något som vi på Sigtuna Vatten & Renhållning har väldigt svårt att komma åt eller förändra.

eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna