centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo åtalas för stalking

En man från Märsta åtalas för att ha förföljt sitt ex och skickat över tusen meddelanden till henne.

centrum_artikel_host

Mannen som är i 45-årsåldern har förföljt sin ex-partner i flera månader. Till slut anmälde hon till polisen att det systematiska förföljandet pågått mellan maj till och med december. Utöver att förfölja henne har han ofredat henne med att skicka 1000 meddelande under knappt tre veckor, han överträdde kontaktförbudet vid fyra tillfällen. Mannen nekar till brott men ett vittne kan styrka att han bland annat uppehållit sig utanför kvinnans bostad vid ett tillfälle. Övrig bevisning består av meddelanden, fotografier, chatt och mail.

joes-helsida
skanela_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

moderat_fokus_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
hockeyskola_helsida
sap_sep23_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

pantamera_avc_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
hockeyskola_outsider
pantamera_out
ica_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
skanela_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem