eu_valet_panorama
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Märstabo åtalas för flera våldtäkter och misshandelsfall

En man från Märsta åtalas för flera våldtäkter mot en kvinna han var bekant med samt misshandel och barnfridsbrott.

centrum_artikel_host

Under flera års tid ska mannens ha våldtagit och misshandlat en kvinna. Vid flera fall var även kvinnans barn i bostaden. Mannen åtalas nu för flera våldtäkter, misshandel och barnfridsbrott. Totalt är det tre våldtäkter där kvinnan enligt åtalet inte ska ha velat medverka eller lämnat samtycke. Mannen är folkbokförd i Märsta och gärningarna skedde på olika platser i Märsta. Han är nu häktad sedan i mitten av februari.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host