Mäklaren Jakob Ekerot på Fastighetsbyrån.Foto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Mäklare spår oförändrade priser 2018

Lokala mäklaren Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån, spår att bostadspriserna under 2018 kommer att vara oförändrade i kommunen.

Fastighetsbyrån har låtit drygt 400 av sina mäklare svara på frågor om bostadsmarknaden. En stor majoritet tror att priserna kommer att hålla sig på samma nivå under 2018 som 2017:
– Här i Sigtuna kommun har vi just nu en marknad som präglas av färre spekulanter på visningarna. Slutpriserna hamnar kring utgångspriset och därför är det extremt viktigt att arbeta med accepterat pris såsom vi redan gör. Det är också väldigt viktigt att ha en så korrekt värdering som möjligt redan från första början, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Märsta/Sigtuna.

Amorteringskrav påverkar
Jakob tror att amorteringskravet kommer att påverka marknaden, däremot tror han inte det blir en lika stor förändring som sist då amorteringskravet aviserades 2015.
– Det nya amorteringskravet kommer påverka framförallt de som köper ”dyrare” bostäder med kraftig belåning, ensamstående föräldrar samt förstagångsköpare, fortsätter Ekerot.

Går mot trenden i kommunen
märsta.nu rapporterade nyligen att bostadspriserna i Sigtuna kommun gått mot trenden jämfört med andra kommuner i länet. Priserna i Sigtuna har hållit sig på samma nivå eller gått upp en aning senaste kvartalet och tolv månaderna.

eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening