panorama_stationshusen
Foto: Skärmdump/Instagram

Macheteattacken: Även 21-åring döms

Svea Hovrätt har ändrat domen från tingsrätten gällande Macheteattacken som inträffade på Märsta station i januari 2014 så tillvida att en 21-åring som tidigare frikänts nu döms till tre års fängelse.

centrum_artikel_host

Den största ändringen i domen från Svea Hovrätt är att en nu 21-åring som frikändes från medhjälp till grov misshandel nu döms för detta till 3 års fängelse. Rätten anser att 21-åringen var delaktig eftersom han lämnade över macheten i nära anslutning till misshandeln och han borde ha insett att det fanns en betydande risk för vad som skulle hända. 21-åringen kan dock inte anses vara medskyldig till grov misshandel eftersom det inte är bevisat att han agerat i samförstånd med gärningsmannen och noga planerat dådet. I övrigt fastställs domen av hovrätten, åklagaren hade inte försökt få gärningsmannen som högg dömd för försök till mord utan grov misshandel kvarstår. Straffet blev där 10 månader i sluten ungdomsvård. De båda ska också betala ett betydande skadestånd till målsägandena. Ingen ny bevisning framkom vid hovrättsförhandlingarna utan samma som i tingsrätten lades fram och blev underlag för domen.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

connys_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

eldsjal2024_helsida
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider