panorama_stationshusen
Olov Holst med nye politiske sekreteraren Christopher Hamrén. Foto: Moderaterna

(M) får plats i kommunhuset

Efter åratal av strider har Moderaterna fått plats i kommunhuset och nyligen skedde inflytt: - Nu är vi på plats och kommer därmed kunna bedriva ett ännu bättre oppositionsarbete, skriver oppositionsrådet Olov Holst (M) i mail till redaktionen.

centrum_artikel_host
För cirka 10 år sedan fick oppositionen flytta ut ur kommunhuset, ansvarig för det var den dåvarande moderatledda majoriteten enligt förre kommunalrådet Anders Johansson (S). Johansson använde det som motivering när oppositionen ville ändra på förutsättningarna , bland annat motionerade Michael Harvey (KD) för saken men utan gehör.
Oppositionsarbetet försvåras
Men nu har den nuvarande politiska ledningen fattat beslut om att ge det största oppositionspartiet Moderaterna en plats. I kommunhuset sitter nu Olov Holst med sin politiske sekreterare Christopher Hamrén. Enligt Holst har oppositionsarbetet försvårats då man inte suttit i kommunhuset.
– Möjligheten för oppositionen att flytta in i kommunhuset har möjliggjorts efter konstruktiva diskussioner och en förhandling med Socialdemokraterna. Kommundirektör Ulla-Marie Hellenberg har också varit ett stort stöd i processen att uppnå det som är en självklarhet i länets andra kommuner, förklarar Holst i mail till redaktionen.
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

eldsjal2024_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Nyheter Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Nyheter Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

Klart med Tamsons som oppositionsregionråd

Nyheter Den moderata regionfullmäktigegruppen har enhälligt valt Kristoffer Tamsons till ny gruppledare och oppositionsregionråd i Region Stockholm. Axel Conradi har valts till vice gruppledare. Besluten fattades under gruppens möte på onsdagskvällen.

eu-valet

Liberalernas EU-kandidat besökte Sigtuna

Nyheter Under lördagen gjorde Liberalernas kandidat till EU-parlamentet, Anna Maria Corazza Bildt, ett besök i Sigtuna. Tillsammans med lokala liberaler engagerade de sig i samtal med sigtunaborna för att diskutera Liberalernas politik och varför de förtjänar deras röst inför EU-valet den 9 juni.

Europaparlamentariker besökte Kvinnojouren i Märsta

Nyheter På Internationella kvinnodagen den 8 mars besökte Europaparlamentarikern Evin Incir (S) och oppositionsrådet Marie Axelsson (S) Kvinnojouren i Sigtuna kommun. Syftet med besöket var att uppmärksamma kampen mot mäns våld mot kvinnor både på lokal och internationell nivå.

eu-valet

Märstabo på EU-lista

Nyheter Märstabon Marta Aguierre som är en av Vänsterpartiets ledande politiker nationellt och regionalt är fyra på listan till EU-valet.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna