sap_feb_pan
Lars Bryntesson avgår för andra gången denna höst.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Lasse avgår…igen

Nästa torsdag är det fullmäktige och på dagordningen finns att välja Ibrahim Khalifa (S) till ny kommunstyrelseordförande. Lars Bryntesson (S) lämnade in sin avskedsansökan på onsdagen.

centrum_artikel_host

Socialdemokraterna avser göra om och göra rätt när Ibrahim Khalifa ska väljas till kommunstyrelseordförande. Valet drogs tillbaka efter kaoset 15 oktober och efteråt har Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet deklarerat sin kärlek och sagt att nu ska man lägga allt groll bakom sig. Ibrahim Khalifa (S) sa på en presskonferens om fallet att man vill genomföra voteringen på ett rättssäkert sätt. Något som inte ska ha varit fallet 15:e oktober enligt Khalifa.

Lars Bryntesson lämnade in sin avskedsansökan på onsdagen och gör sin sista dag 20:e januari 2016 enligt sin begäran om entledigande. Enligt uppgift till märsta.nu avser oppositionen igen att nominera en kandidat till posten som KSO. Årets sista fullmäktige avgörs 17:e december och på dagordningen finns att genomföra valet av kommunstyrelseordförande.

steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida
pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna