centrum_panorama_hostshopping
Första branden var strax efter klockan 12
Skolan utrymdes för andra gången på två timmar när papperskorgar anlades i idrottshallenFoto: MMS-Bild/Asila Yousof/Arkiv

Anlagda bränder under dagen

En stor insats mobiliserades till Ekillaskolan i Märsta strax efter klockan 12: - Det har varit nån form av brand som släcktes, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel_host

Ekillaskolan utrymdes efter ett brandlarm klockan 12.13. Enligt Polisen har det brunnit i en toalett men branden ska ha släckts. Polisen och brandkår utreder nu huruvida den är anlagd eller inte.
– Det har varit nått som orsakat branden och vi ska ta reda på vad det är och sen eventuellt skriva en anmälan, det tyder ju på att den startats av något då elever var snabba med att evakuera redan innan larmet gick till exempel, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

Vid 14-tiden kom ett nytt larm om brand på skolan, denna gång var det i idrottshallen där papperskorgar brann i toaletterna. Enligt insatsledare på plats släcktes bränderna av skolpersonal innan det spred sig.
– Ekillaskolan har lämnat uppgifter till polisen om vilka som är inblandade, skriver kommunen i mail till märsta.nu

Det är inte första gången det brinner på skolan, för några veckor sedan brann baracker ner och förra veckan brann det utomhus. Kommunen uppger i mail till redaktionen att det från och med i morgon fredag kommer att införas nya rutiner för att säkra tryggheten. Brandkåren kommer också vara i skolan för att prata med eleverna, man ska även försöka få med polisen för att prata om vad mordbrand innebär.

Uppdaterad kl. 17.03

 

 

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

joes-helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

nrh_sigtuna
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

hockeyskola_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

adhd_kommun

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

sap_sep23_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
joes_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
ica_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem