eldsjal2024_pan
Shahab Farnamfar, ägare och läkare på Sigtuna Vårdcentral med mottagning på Olofsgatan och Sigtuna StadsängarFoto: Insändarbild

Läkaren om arbetet under pandemin och vaccineringen

Sigtuna Vårdcentral har varit en av mottagningarna i kommunen som vaccinerat mot covid-19: - Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, berättar ägaren och läkaren Shahab Farnamfar.

centrum_artikel_host

Under hela coronapandemin har vårdcentralerna i länet haft ett svårt uppdrag att ta emot patienter på ett smittsäkert sätt, många har framfört synpunkter på att det knappt går att besöka en vårdcentral längre på grund av att vårcentralen inte ska få in covidrelaterade fall eftersom covid-19 ska testas på annan plats än vårdcentralerna.
– Vår känsla är att patienterna inte har haft svårigheter att besöka oss , vår tillgänglighet har varit bra under hela pandemin, dels pga att vi redan i ett tidigt stadie utvecklat en app för video/distansbesök, det har underlättat mycket för våra patienter men även för oss som personal. Vår tillgänglighet har ökat samtidigt som du som patient ”slipper” komma till oss och sitta i väntrummet, säger Shahab Farnmamfar på Sigtuna Vårdcentral.

Tillfällig flytt till Stadsängarna
Shahab berättar vidare att man ökat personalstyrkan under året samt även så kallade ”akuta tider” där du som patient har möjlighet att boka besök samma dag via sköterskor. Öppettiderna har även utökats på vardagar. Nyligen blev det också klart med att man under en period flyttar över verksamheten helt till Stadsängarna där man har en mottagning senett drygt år tillbaka. Detta på grund av renovering av mottagningen på Olofsgatan.
– Vi hanterar den tillfälliga flytten som något spännande att se framemot. Vi som personal har ju varit ifrån varandra sen nyöppningen på Stadsängarna, och sen ser vi åter framemot att få komma tillbaka till vårt härliga hus på Olofsgatan. Vi har försökt nå ut till alla våra patienter genom media samt med information i lokalen. Vi är tillbaka på Olofsgatan till första juli, fortsätter Shahab.

Begränsad tillgång till vaccin
Sigtuna Vårdcentral har i likhet med hundratals andra mottagningar i länet vaccinerat mot covid-19. En inte helt lätt uppgift och många sigtunabor har frågor kring när det är deras tur att vaccinera. Något som 1177.se hanterar via prioriteringen som gjorts.
– Vår uppgift oavsett om det är vaccinering eller ej är ju att finnas till och hjälpa våra patienter. Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, uppger Shahab.

connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna