sap_feb_pan
Shahab Farnamfar, ägare och läkare på Sigtuna Vårdcentral med mottagning på Olofsgatan och Sigtuna StadsängarFoto: Insändarbild

Läkaren om arbetet under pandemin och vaccineringen

Sigtuna Vårdcentral har varit en av mottagningarna i kommunen som vaccinerat mot covid-19: - Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, berättar ägaren och läkaren Shahab Farnamfar.

centrum_artikel_host

Under hela coronapandemin har vårdcentralerna i länet haft ett svårt uppdrag att ta emot patienter på ett smittsäkert sätt, många har framfört synpunkter på att det knappt går att besöka en vårdcentral längre på grund av att vårcentralen inte ska få in covidrelaterade fall eftersom covid-19 ska testas på annan plats än vårdcentralerna.
– Vår känsla är att patienterna inte har haft svårigheter att besöka oss , vår tillgänglighet har varit bra under hela pandemin, dels pga att vi redan i ett tidigt stadie utvecklat en app för video/distansbesök, det har underlättat mycket för våra patienter men även för oss som personal. Vår tillgänglighet har ökat samtidigt som du som patient ”slipper” komma till oss och sitta i väntrummet, säger Shahab Farnmamfar på Sigtuna Vårdcentral.

Tillfällig flytt till Stadsängarna
Shahab berättar vidare att man ökat personalstyrkan under året samt även så kallade ”akuta tider” där du som patient har möjlighet att boka besök samma dag via sköterskor. Öppettiderna har även utökats på vardagar. Nyligen blev det också klart med att man under en period flyttar över verksamheten helt till Stadsängarna där man har en mottagning senett drygt år tillbaka. Detta på grund av renovering av mottagningen på Olofsgatan.
– Vi hanterar den tillfälliga flytten som något spännande att se framemot. Vi som personal har ju varit ifrån varandra sen nyöppningen på Stadsängarna, och sen ser vi åter framemot att få komma tillbaka till vårt härliga hus på Olofsgatan. Vi har försökt nå ut till alla våra patienter genom media samt med information i lokalen. Vi är tillbaka på Olofsgatan till första juli, fortsätter Shahab.

Begränsad tillgång till vaccin
Sigtuna Vårdcentral har i likhet med hundratals andra mottagningar i länet vaccinerat mot covid-19. En inte helt lätt uppgift och många sigtunabor har frågor kring när det är deras tur att vaccinera. Något som 1177.se hanterar via prioriteringen som gjorts.
– Vår uppgift oavsett om det är vaccinering eller ej är ju att finnas till och hjälpa våra patienter. Uppdraget från Region Stockholm gällande vaccinering är att skyndsamt förse våra patienter med vaccin. Svårigheten har varit den begränsade tillgången på vaccin som vi delar med alla vårdcentraler i Stockholms län, uppger Shahab.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

steningekompani_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

sportlov
skridskodisco_helsida
connys_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
pantamera_out
stentekompani_outsider
connys
spedition_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider