vinter_pan
Foto: Göteborg Energi

Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Från 1 juni ska laddstolparna i kommunen avgiftsbeläggas, men först ska beslutet klubbas på fullmäktige 19:e maj.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunens laddstolpar för elbil ska avgiftsbeläggas. Nu står det klart att avgifter införs 1 juni, först måste kommunfullmäktige klubba både avgift och investering av laddstolpar.
– I budgeten har vi en miljon kronor avsatta för nyetablering av laddstolpar och laddinfrastruktur. Under 2022 planerar vi att bygga 20-30 nya laddpunkter. I första hand kommer dessa att fördelas vid kommunens verksamhetsfastigheter, men utanför kontorstid är tanken att laddstationerna ska vara tillgängliga för invånare som vill ladda sitt elfordon, säger Ulf Sävström, staben teknik- och servicekontoret, i ett uttalande.

Laddning kommer att kosta 4 kronor per kWh, vilket innebär att en normalstor bil kommer kosta ca 160 kronor att ladda. Kommunen har haft kostnader för laddning av elbilar under flera års tid, en summa som ökat avsevärt i takt med att laddbilar ökat. Avgiften som införs ska täcka kostnader för förbrukad el och administration samt ge ett mindre överskott för täckning av drift och underhåll av stolparna.

Betalning ska kunna ske via app eller swish.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

oppethus_dec
ica_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ica_outsider
storemore_out
oppethus_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
vinter_outsider
swedol_outsider
nrh