eu_valet_panorama
Foto: Göteborg Energi

Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Från 1 juni ska laddstolparna i kommunen avgiftsbeläggas, men först ska beslutet klubbas på fullmäktige 19:e maj.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunens laddstolpar för elbil ska avgiftsbeläggas. Nu står det klart att avgifter införs 1 juni, först måste kommunfullmäktige klubba både avgift och investering av laddstolpar.
– I budgeten har vi en miljon kronor avsatta för nyetablering av laddstolpar och laddinfrastruktur. Under 2022 planerar vi att bygga 20-30 nya laddpunkter. I första hand kommer dessa att fördelas vid kommunens verksamhetsfastigheter, men utanför kontorstid är tanken att laddstationerna ska vara tillgängliga för invånare som vill ladda sitt elfordon, säger Ulf Sävström, staben teknik- och servicekontoret, i ett uttalande.

Laddning kommer att kosta 4 kronor per kWh, vilket innebär att en normalstor bil kommer kosta ca 160 kronor att ladda. Kommunen har haft kostnader för laddning av elbilar under flera års tid, en summa som ökat avsevärt i takt med att laddbilar ökat. Avgiften som införs ska täcka kostnader för förbrukad el och administration samt ge ett mindre överskott för täckning av drift och underhåll av stolparna.

Betalning ska kunna ske via app eller swish.

bygdensdag_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider