defacto_pan2020
Foto: Göteborg Energi

Laddstolpar avgiftsbeläggs 1 juni

Från 1 juni ska laddstolparna i kommunen avgiftsbeläggas, men först ska beslutet klubbas på fullmäktige 19:e maj.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunens laddstolpar för elbil ska avgiftsbeläggas. Nu står det klart att avgifter införs 1 juni, först måste kommunfullmäktige klubba både avgift och investering av laddstolpar.
– I budgeten har vi en miljon kronor avsatta för nyetablering av laddstolpar och laddinfrastruktur. Under 2022 planerar vi att bygga 20-30 nya laddpunkter. I första hand kommer dessa att fördelas vid kommunens verksamhetsfastigheter, men utanför kontorstid är tanken att laddstationerna ska vara tillgängliga för invånare som vill ladda sitt elfordon, säger Ulf Sävström, staben teknik- och servicekontoret, i ett uttalande.

Laddning kommer att kosta 4 kronor per kWh, vilket innebär att en normalstor bil kommer kosta ca 160 kronor att ladda. Kommunen har haft kostnader för laddning av elbilar under flera års tid, en summa som ökat avsevärt i takt med att laddbilar ökat. Avgiften som införs ska täcka kostnader för förbrukad el och administration samt ge ett mindre överskott för täckning av drift och underhåll av stolparna.

Betalning ska kunna ske via app eller swish.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

karnkraft_m_topp
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

mp_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

connys_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

joes-helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
connys
mp_outsider
nrh
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
seniordag_outsider