moderat_fokus_pan
Marie Unander-ScharinFoto: Arkiv

Kvinnjouren fick extratillskott

I samband med Socialdemokraternas medlemsmöte på onsdagen beslutade medlemmarna att dubbla fikakassan och skänka den till Kvinnojourens arbete.

centrum_artikel_host

Marie Unander-Scharin från Kvinnojouren besökte Socialdemokraternas medlemsmöte på onsdag kväll och berättade om deras verksamhet där de stödjer kvinnor utsatta för våld i nära relationer samt deras barn. Fikakassan på 2000 kronor som medlemmarna handlade för dubblades och skänktes till jourens arbete. I samband med mötet avtackades även Lars Bryntesson för sina tre år som kommunstyrelsens ordförande. Det är ingen hemlighet att Kvinnojouren ligger Lars varmt om hjärtat och under hans tid i kommunen har ett unikt idéburet samarbete mellan kommunen och jouren växt fram. Föreningen har en anställd som arbetar vid det skyddade boendet och med volontärsamordning. Visionen är att skapa ett ett jämställt samhälle fritt från våld.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

skanela_helsida
joes-helsida
ica_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

hockeyskola_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
hockeyskola_outsider
skanela_outsider
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider