centrum_panorama_hostshopping
Marie Unander-ScharinFoto: Arkiv

Kvinnjouren fick extratillskott

I samband med Socialdemokraternas medlemsmöte på onsdagen beslutade medlemmarna att dubbla fikakassan och skänka den till Kvinnojourens arbete.

centrum_artikel_host

Marie Unander-Scharin från Kvinnojouren besökte Socialdemokraternas medlemsmöte på onsdag kväll och berättade om deras verksamhet där de stödjer kvinnor utsatta för våld i nära relationer samt deras barn. Fikakassan på 2000 kronor som medlemmarna handlade för dubblades och skänktes till jourens arbete. I samband med mötet avtackades även Lars Bryntesson för sina tre år som kommunstyrelsens ordförande. Det är ingen hemlighet att Kvinnojouren ligger Lars varmt om hjärtat och under hans tid i kommunen har ett unikt idéburet samarbete mellan kommunen och jouren växt fram. Föreningen har en anställd som arbetar vid det skyddade boendet och med volontärsamordning. Visionen är att skapa ett ett jämställt samhälle fritt från våld.

connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
connys