panorama_stationshusen
märsta.nu är på plats vid Attunda tingsrätt Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Häktningen kommer att ske på Attunda tingsrätt i SollentunaFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kvinna häktas på sannolika skäl

En 46-årig kvinna från Östhammar har häktats för mordet på Södergatan i lördags. Kvinnan misstänks på sannolika skäl vilket är den högsta misstankegraden.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt har meddelat att det blir häktningsförhandlingar för kvinnan som misstänks för mordet på Södergatan med start klockan 14 idag. Tidigare under morgonen fanns det ännu inget besked att få kring när häktning skulle ske men nu har det alltså bokats in en tid för det med kort varsel. I normalfallet ska en häktningsförhandling ske inom 72 timmar när den misstänkte är anhållen på sannolika skäl.

Klockan 14 startade häktningen mot kvinnan som är folkbokförd i Östhammar. Hon är 46 år gammal. Enligt häktningsframställen är misstanken på sannolika skäl för mord. En stor del av förhandlingen hölls bakom lykta dörrar med anledning av förundersökningssekretess. Klockan 14.40 avslutades förhandlingarna och åtal eller omhäktning ska ske senast om två veckor. märsta.nu:s utsände berättar att kvinnan hela tiden tittade på sin tolk och täckte för sitt ansikte med handen så att åhörarna inte skulle se henne.

Uppdaterad kl. 14.44

Daniel Iskander
Jamshid Jamshidi

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

pantamera_avc_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
stationshusen_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host