socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Daniel Iskander

Kritik mot tidigarelagt påsklov

Sigtuna kommun tidigarelade påsklovet för kommunens elever på grund av Newroz, det fick en del föräldrar att se rött: - Jag vet att det även ställde till det för sportklubbar när de andra kommunerna inte hade lov, dvs serierna rullade på som vanligt medan vi hade många ungar borta på lov, säger en förälder till märsta.nu

centrum_artikel_host

märsta.nu uppmärksammades på kritiken mot det tidigarelagda påsklovet under lördagen. Kort därpå var Expressen ute med en artikel om saken. Tydligen har elever i Sigtuna kommun påsklov en vecka före andra kommuner i länet. På sociala medier har kommunen fått kritik av föräldrar i inlägg från månadsskiftet. En förälder skriver på kommunens facebooksida:
”Hej Sigtuna kommun, hur kommer det sig att våra barn hade påsklov förra veckan, när resten av Stockholm, och även Uppsala, har påsklov denna vecka??!! Det är helt orimligt. Dessutom är påsken så tidig i år, så jag undrar verkligen vad anledningen är”

Ett politiskt beslut
Kommunens svar är att det var ett politiskt beslut om att Ramadans avslutning, iranska nyåret (newroz) och ortodoxa kyrkans långfredag är skolfria. Inläggsskribenten är dock inte nöjd med svaret utan tycker att ovanstående inte har med Sveriges lovdagar att göra samt att båslovet förstördes då det inte ”klickade” med andra påsklov. Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, beklagar att påsklovet flyttades på grund av ”mångkulturella lovdagar”, ett inslag som kommunen haft sedan 2004 och infördes som ett vallöfte av Socialdemokraterna.

Fler högtider bör uppmärksammas
Pernilla tycker dock att det är viktigt att flera religiösa högtider än de kristna uppmärksammas:
– Vi har så många människor från hela världen i Sigtuna. Där kan jag känna att det är problematiskt om man ger ledigt för vissa högtider, men inte för andra. Jag är liberal och jag tror på en individanpassning och det får vi nu titta närmare på, säger hon enligt Expressen.

connys_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out