defacto_pan2020
Steningehöjdens skola drabbades av kräksjuka och 100 elever stannade hemma på fredagen.Foto: Sigtuna kommun
Foto: Genrebild

Kräksjuka slog till mot skola – 100 elever stannade hemma

Vinterkräksjukan drabbade Steningehöjdens skola på fredagen och totalt stannade 100 elever hemma: - Aldrig varit med om något liknande, skriver rektorn Cecilia Meijer i ett blogginlägg.

centrum_artikel_host

Exakt 100 elever var frånvarande på fredagen från Steningehöjdens skola, det skriver Steningehöjdens skola på sin blogg.
– Vi har aldrig varit med om något liknande men hoppas att det tar stopp nu när helgen är nära, står det i inlägget från rektorn Cecilia Meijer.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att förskolor drabbats av att barn inte stannar hemma tillräckligt länge och smittar både andra barn och pedagoger. Steningehöjdens skola vädjar nu till föräldrar att verkligen hålla barnen hemma minst 48 timmar från senaste kräkning innan man kommer tillbaka.
– Så om någon kräks på lördag så kan man inte gå till skolan på måndag utan tisdag som tidigast. Om flera kommer tillbaka för tidigt så kommer allt att börja om igen och det vill ingen av oss.

På fredagen höll man fritidsverksamheten utomhus hela dagen. Inne städade man extra, tvättade filtar och kuddar samt leksaker. Städare städade extra på toaletter, handtag och dörrar. Cecilia Meijer skriver i mail till märsta.nu att det är svår att veta exakt hur många som var hemma för just kräksjuka:
– Under torsdagen hade cirka 40 st insjuknat vilket gjorde att syskon stannande hemma på fredagen samt att fler insjuknade. Svårt i dag att säga det totala antalet för kräksjukan, väldigt många dock!

 

defacto_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

joes-helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

connys_helsida
centrum_host_helsida
dack_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
dack_outsider
joes_outsider
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
pantamera_out