valstadagen_pan
Steningehöjdens skola drabbades av kräksjuka och 100 elever stannade hemma på fredagen.Foto: Sigtuna kommun
Foto: Genrebild

Kräksjuka slog till mot skola – 100 elever stannade hemma

Vinterkräksjukan drabbade Steningehöjdens skola på fredagen och totalt stannade 100 elever hemma: - Aldrig varit med om något liknande, skriver rektorn Cecilia Meijer i ett blogginlägg.

centrum_artikel_host

Exakt 100 elever var frånvarande på fredagen från Steningehöjdens skola, det skriver Steningehöjdens skola på sin blogg.
– Vi har aldrig varit med om något liknande men hoppas att det tar stopp nu när helgen är nära, står det i inlägget från rektorn Cecilia Meijer.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att förskolor drabbats av att barn inte stannar hemma tillräckligt länge och smittar både andra barn och pedagoger. Steningehöjdens skola vädjar nu till föräldrar att verkligen hålla barnen hemma minst 48 timmar från senaste kräkning innan man kommer tillbaka.
– Så om någon kräks på lördag så kan man inte gå till skolan på måndag utan tisdag som tidigast. Om flera kommer tillbaka för tidigt så kommer allt att börja om igen och det vill ingen av oss.

På fredagen höll man fritidsverksamheten utomhus hela dagen. Inne städade man extra, tvättade filtar och kuddar samt leksaker. Städare städade extra på toaletter, handtag och dörrar. Cecilia Meijer skriver i mail till märsta.nu att det är svår att veta exakt hur många som var hemma för just kräksjuka:
– Under torsdagen hade cirka 40 st insjuknat vilket gjorde att syskon stannande hemma på fredagen samt att fler insjuknade. Svårt i dag att säga det totala antalet för kräksjukan, väldigt många dock!

 

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

Wenngarns_cafe_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

connys_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

elon_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

ica_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
wenngarn_outsider
joes_outsider
nrh
mp_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
connys
student_outsider