eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Kraftig ökning av källarinbrott i kommunen

Antalet källarinbrott i Sigtuna kommun har ökat dramatiskt med hela 128 procent under de senaste fem åren, enligt siffror från Försäkringsbolaget If.

centrum_artikel_host

Under det senaste året, 2023, rapporterades 89 källarinbrott, vilket indikerar en negativ trend för de senaste fem åren. Inbrottsstölder i källare och vindar tycks vara på en påtaglig uppgång, och förra året rapporterades fler förrådsstölder än någonsin under de senaste 20 åren. Trots en minskning av anmälningarna i Stockholms län under 2023 har förrådsstölder över en längre tid sett en markant ökning. Södertälje kommun är särskilt drabbad och står ut som den mest utsatta platsen.

Brottsförebyggande rådet har nyligen publicerat statistik över anmälda inbrott i bostäder och förråd, vilket ger försäkringsbolaget If möjlighet att presentera sin årliga analys av dessa siffror.

Trenden med ökande vinds- och källarinbrott är oroande och har pågått sedan pandemins början. Under 2023 rapporterades fler förrådsstölder i riket som helhet än något år sedan början av 2000-talet.

Jenny Rudslätt, skadechef på If, påpekar vikten av att vara uppmärksam på säkerhetsåtgärder för att motverka dessa brott. Specifikt rekommenderar hon att delade förråd ses över när det gäller lås och ökad säkerhet. Att göra det svårt för tjuven och att förvara värdefulla ägodelar på ett säkert sätt, exempelvis genom att täcka över dem eller förvara dem i kartonger, är några av de åtgärder som kan bidra till att minska risken för källarinbrott.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider