panorama_stationshusen
Anders Eriksson (L) och Johan Stomberg (C)Foto: Pressbild

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

centrum_artikel_host

Liberalerna och Centerpartiet kräver Olov Holts avgång. Det var ett ultimatum man ställde till Moderaterna.
– Under måndagen hölls ett möte med de lokala ordförandena för samtliga partier i samarbetet. Där uppmanade vi Moderaterna att byta ut kommunstyrelsens ordförande. Som vi ser det är detta enda sättet att rädda samarbetet. Den uppmaningen hörsammades dock inte, skriver Liberalerna och Centerpartiet i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver de båda partierna att de är stolta över vad som de har uträttat sedan 2017. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) får skulden till att samarbetet spricker:
– Anledningen till att vi lämnar samarbetet är det bristande ledarskap som uppvisas av kommunstyrelsens ordförande. Vid flertalet tillfällen har våra partiföreträdare utsatts för kränkande behandling i form av raljanta kommentarer, härskartekniker och rena personangrepp. Samarbetskulturen är icke-existerande. Detta osunda ledarskap har allt för ofta drabbat både politiker i samarbetet och kommunala tjänstepersoner. Vi ser inte att någon förbättring sker och kan inte stå bakom ett sådant beteende, står det i pressmeddelande.

Man skriver vidare att man sträckt ut en hand men inte fått gehör.
– Vi vill understryka att vi gärna skulle fortsätta det politiska samarbetet med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna. Att vi lämnar samarbetet beror uteslutande på den osunda ledarskapskultur som kommunstyrelsens ordförande har skapat.

Fotnot: märsta.nu söker Moderaterna för en kommentar

Läs mer: SD blir vågmästare

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

mp_helsida_eu

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stationshusen_outsider