vinter_pan
Anders Eriksson (L) och Johan Stomberg (C)Foto: Pressbild

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

centrum_artikel_host

Liberalerna och Centerpartiet kräver Olov Holts avgång. Det var ett ultimatum man ställde till Moderaterna.
– Under måndagen hölls ett möte med de lokala ordförandena för samtliga partier i samarbetet. Där uppmanade vi Moderaterna att byta ut kommunstyrelsens ordförande. Som vi ser det är detta enda sättet att rädda samarbetet. Den uppmaningen hörsammades dock inte, skriver Liberalerna och Centerpartiet i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver de båda partierna att de är stolta över vad som de har uträttat sedan 2017. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) får skulden till att samarbetet spricker:
– Anledningen till att vi lämnar samarbetet är det bristande ledarskap som uppvisas av kommunstyrelsens ordförande. Vid flertalet tillfällen har våra partiföreträdare utsatts för kränkande behandling i form av raljanta kommentarer, härskartekniker och rena personangrepp. Samarbetskulturen är icke-existerande. Detta osunda ledarskap har allt för ofta drabbat både politiker i samarbetet och kommunala tjänstepersoner. Vi ser inte att någon förbättring sker och kan inte stå bakom ett sådant beteende, står det i pressmeddelande.

Man skriver vidare att man sträckt ut en hand men inte fått gehör.
– Vi vill understryka att vi gärna skulle fortsätta det politiska samarbetet med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna. Att vi lämnar samarbetet beror uteslutande på den osunda ledarskapskultur som kommunstyrelsens ordförande har skapat.

Fotnot: märsta.nu söker Moderaterna för en kommentar

Läs mer: SD blir vågmästare

connys_helsida
ica_helsida
centrum_host_helsida
slottsby_helsida
EXTRA

SD tar plats i kommunledningen

Nyheter Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

Bergqvist med på Landsmötet

Nyheter Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

pantamera_avc_helsida
olov holst avgår

Weibull ersätter Holst

Nyheter Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

defacto_helsida
joes-helsida
olov holst avgår

Axelsson: Bra för demokratin att Holst avgår

Nyheter Under eftermiddagen kommenterade Marie Axelsson kommunstyrelsens ordförande Olov Holsts avgång: - Det är bra för demokratin i Sigtuna kommun att Olov Holst avgår. Efter C och L:s avhopp från kommunledningen och det som framkommit om Olov Holsts ledarskap så var avgången helt väntad, säger hon i ett pressmeddelande.

vinter_helsida
EXTRA

Olov Holst avgår

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) avgår. Detta sedan han av Liberalerna och Centerpartiet anklagats för härskarteknik och kränkningar: - Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst i ett uttalande.

storemore_helsida

Ministrar besökte ambulansflyget på Arlanda

Nyheter Under freagen besökte Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, och Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg vid deras beredskapsbas på Arlanda. Besöket ägde rum den 25 oktober och syftade till att uppmärksamma och stödja det nationella ambulansflyget som är av central betydelse för att säkerställa en jämlik och effektiv sjukvård i hela Sverige.

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Nyheter Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

kommunledningen spricker

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Nyheter Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

kommunledningen spricker

Axelsson: Är inte förvånad

Nyheter Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är inte förvånad över att kommunledningen spricker: - Jag har sett det komma och är inte alls förvånad. I en kommunledning måste man ta hänsyn till både personernas och partiernas åsikter. Man måste behandla varandra respektfullt för att ett samarbete ska hålla.

kommunledningen spricker

(SD) blir vågmästare

Nyheter Om drygt en månad ska en budget klubbas. Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna får igenom sin budget om Sverigedemokraterna röstar för som de har gjort tidigare år.

Infrastrukturministern besökte kommunen

Nyheter Under måndagen gästade bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) Sigtuna kommun för att ta del av de utmaningar som omgärdar bostadsbyggandet och infrastrukturen i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
swedol_outsider
vinter_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
slottsby_outsider
joes_outsider