eu_valet_panorama
Anders Eriksson (L) och Johan Stomberg (C)Foto: Pressbild

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

centrum_artikel_host

Liberalerna och Centerpartiet kräver Olov Holts avgång. Det var ett ultimatum man ställde till Moderaterna.
– Under måndagen hölls ett möte med de lokala ordförandena för samtliga partier i samarbetet. Där uppmanade vi Moderaterna att byta ut kommunstyrelsens ordförande. Som vi ser det är detta enda sättet att rädda samarbetet. Den uppmaningen hörsammades dock inte, skriver Liberalerna och Centerpartiet i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver de båda partierna att de är stolta över vad som de har uträttat sedan 2017. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) får skulden till att samarbetet spricker:
– Anledningen till att vi lämnar samarbetet är det bristande ledarskap som uppvisas av kommunstyrelsens ordförande. Vid flertalet tillfällen har våra partiföreträdare utsatts för kränkande behandling i form av raljanta kommentarer, härskartekniker och rena personangrepp. Samarbetskulturen är icke-existerande. Detta osunda ledarskap har allt för ofta drabbat både politiker i samarbetet och kommunala tjänstepersoner. Vi ser inte att någon förbättring sker och kan inte stå bakom ett sådant beteende, står det i pressmeddelande.

Man skriver vidare att man sträckt ut en hand men inte fått gehör.
– Vi vill understryka att vi gärna skulle fortsätta det politiska samarbetet med Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna. Att vi lämnar samarbetet beror uteslutande på den osunda ledarskapskultur som kommunstyrelsens ordförande har skapat.

Fotnot: märsta.nu söker Moderaterna för en kommentar

Läs mer: SD blir vågmästare

mp_helsida_eu

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider