eu_valet_panorama
Dragan Perkovic (FP), Ibrahim Khalifa (S) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP)Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Kommunledningen deklarerar sin kärleksförklaring

För att reda ut alla frågetecken kring kommunledningen Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet så har partierna kallat till presskonferens där de deklarera sin kärlek till varandra: - Det har varit käbbel och kan bli oroligt i dessa tider, säger Ibrahim Khalifa (S).

centrum_artikel_host

Med anledning av den ogiltigförklarade omröstningen om kommunstyrelseordförande uppstod en del frågetecken och rykten. Lars Bryntesson drog tillbaka sin avgång och ingen ny omröstning skulle ske på det extrainkallade fullmäktige förra veckan. För att reda ut problemen kallade man till pressträff. På den gavs besked om att samarbetet fortsätter, man tecknade ett avtal för två veckor sedan och avser rösta igenom en ny ordförande i Kommunstyrelsen när det kan ske på ett rättsäkert sätt, målet är att skiftet ska ske vid årskiftet:
-Det begicks en del fel som vi var tvungna fundera över och reda ut juridiskt. Efter att vi gjort det beslutade arbetarekommunens styrelse att be Lars dra tillbaka sin avsägelse för att nolla alla fel och kunna börja om med en ny process, säger Ibrahim Khalifa (S)

”Personkemin fungerade inte”
Att samarbetet inte varit helt smärtfritt vittnar även Pierre Cengiz-Edstrand (MP) om:
– Personkemin fungerade inte mellan mig och Folkpartiets kommunalråd, för mig är det viktigt med tillit. Vi ska vara ärliga, samarbetet har varit knackigt, vi bröt med Folkpartiet i början om sommaren.

Cengiz-Edstrand säger även att han tycker det är viktigt med en bra relation till oppositionen. Även om man inte alltid behöver hålla med varandra:
– Det är viktigt. Man behöver inte alltid hålla med, det har jag full respekt för.

Kommunalrådet Dan Rosenholm (FP) medverkade inte på pressträffen men han kommer att fortsätta framöver, enligt Dragan Perkovic (FP)
– Jag har varit med och förhandlat men det sker ingen ändring hos oss, deklarerade Perkovic.

Khalifa: Har en plattform
Det som händer nu är att Bryntesson inom kort avser avsäga sig sitt uppdrag som KSO, innan nyår ska en omröstning om ny KSO ske.
– Det har varit käbbel och kan bli oroligt i dessa tider. Men vi ska komma ihåg att vi har en politisk plattform med visioner och tankar. Det har aldrig funnits tvivel kring samarbetet, vi har nyss klubbat igenom en budget på 2,5 miljarder och ett bostadsprogram. Vi har stora utmaningar framför oss och vi har en stabil majoritet för det, sa Khalifa.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider