moderat_pan_nov
Dragan Perkovic (FP), Ibrahim Khalifa (S) och Pierre Cengiz-Edstrand (MP)Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Kommunledningen deklarerar sin kärleksförklaring

För att reda ut alla frågetecken kring kommunledningen Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet så har partierna kallat till presskonferens där de deklarera sin kärlek till varandra: - Det har varit käbbel och kan bli oroligt i dessa tider, säger Ibrahim Khalifa (S).

centrum_artikel_host

Med anledning av den ogiltigförklarade omröstningen om kommunstyrelseordförande uppstod en del frågetecken och rykten. Lars Bryntesson drog tillbaka sin avgång och ingen ny omröstning skulle ske på det extrainkallade fullmäktige förra veckan. För att reda ut problemen kallade man till pressträff. På den gavs besked om att samarbetet fortsätter, man tecknade ett avtal för två veckor sedan och avser rösta igenom en ny ordförande i Kommunstyrelsen när det kan ske på ett rättsäkert sätt, målet är att skiftet ska ske vid årskiftet:
-Det begicks en del fel som vi var tvungna fundera över och reda ut juridiskt. Efter att vi gjort det beslutade arbetarekommunens styrelse att be Lars dra tillbaka sin avsägelse för att nolla alla fel och kunna börja om med en ny process, säger Ibrahim Khalifa (S)

”Personkemin fungerade inte”
Att samarbetet inte varit helt smärtfritt vittnar även Pierre Cengiz-Edstrand (MP) om:
– Personkemin fungerade inte mellan mig och Folkpartiets kommunalråd, för mig är det viktigt med tillit. Vi ska vara ärliga, samarbetet har varit knackigt, vi bröt med Folkpartiet i början om sommaren.

Cengiz-Edstrand säger även att han tycker det är viktigt med en bra relation till oppositionen. Även om man inte alltid behöver hålla med varandra:
– Det är viktigt. Man behöver inte alltid hålla med, det har jag full respekt för.

Kommunalrådet Dan Rosenholm (FP) medverkade inte på pressträffen men han kommer att fortsätta framöver, enligt Dragan Perkovic (FP)
– Jag har varit med och förhandlat men det sker ingen ändring hos oss, deklarerade Perkovic.

Khalifa: Har en plattform
Det som händer nu är att Bryntesson inom kort avser avsäga sig sitt uppdrag som KSO, innan nyår ska en omröstning om ny KSO ske.
– Det har varit käbbel och kan bli oroligt i dessa tider. Men vi ska komma ihåg att vi har en politisk plattform med visioner och tankar. Det har aldrig funnits tvivel kring samarbetet, vi har nyss klubbat igenom en budget på 2,5 miljarder och ett bostadsprogram. Vi har stora utmaningar framför oss och vi har en stabil majoritet för det, sa Khalifa.

agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
dackskifteoutsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
nrh
centrum_outsider_host