centrum_panorama_hostshopping

Kommuninvånare i skilsmässotopp

Sigtuna kommuns invånare ligger i skilsmässotoppen där 2 procent av alla äktenskap slutar i skilsmässa.

centrum_artikel_host

Enligt färsk statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB) minskade antalet skilsmässor i Sverige under hela 2023 till 21 231, jämfört med 21 531 under det föregående året. Det innebär att skilsmässotalen för 2023 är de lägsta som registrerats sedan 2005.

Länsförsäkringar har tidigare genomfört beräkningar som visar hur ekonomin påverkas för en typisk tvåbarnsfamilj i samband med en skilsmässa. När familjen går från att bo i en villa med normala vardagsutgifter till att ha två separata bostadsrätter på 75 kvadratmeter, kan detta leda till en ökad månadskostnad på cirka 12 000 kronor.

Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, kommenterar: ”Att skiljas innebär inte bara stora ekonomiska kostnader utan också betydande psykiska påfrestningar. En av de mest påtagliga ekonomiska utmaningarna vid en skilsmässa är att skaffa nytt boende och att ensam stå för kontantinsatsen samt löpande boendeutgifter för räntor och amorteringar. För många kan det vara en betungande börda att klara de nya utgifterna på egen hand, vilket kan tvinga dem att flytta eller leva på mindre yta.”

I Sigtuna kommun registreras nästan flest skilsmässor i landet där två procent av giftermålen slutar i skilsmässor. Endast i fem andra kommuner är skilsmässosiffrorna högre. Äktenskapet i Sigtuna kommun varar i genomsnitt bara 10,2 år, vilket placerar kommunen på sjunde plats i landet när det gäller varaktighet. Högst i landet är varaktigheten i Sundbyberg med 9,2 år.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
klara_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host