centrum_panorama_hostshopping
Foto: Dan Rosenholm/Insändarbild

Kommunen ska hyra Gröna Ladan

Igår hölls ett möte om Gröna Ladan och där ska lokalpolitiker varit eniga om att kommunen ska hyra den: - Jag har meddelat tidigare i media att kommunen vill få rådighet över Ladan och ikväll har jag meddelat att vi vill hyra Gröna Ladan förutsatt att vi kommer överens om ett kontrakt med ägaren, säger Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel_host
Folkpartiet har tillsammans med den nuvarande borgerliga oppositionen under flera års tid kämpat för att kommunen ska hyra Gröna Ladan i Sigtuna. Nu verkar (FP) ha övertalat sina koalitionspartners. Då det hölls ännu ett möte om Gröna Ladan på Sigtuna Folkhögskola under tisdagen ska Kultur- och fritidsnämndens ordförande Marie Axelsson (S) ha ok:at att kommunen hyr lokalerna under förutsättning att man kommer överens med Anders Leffler som äger lokalerna.
Beskedet välkomnas av oppositionsrådet Olov Holst (M) som via Facebook skriver att (S) för ett år sedan sa nej till att hyra bion:
– En välkommen 180-graderssväng av S! Låt oss hoppas att det händer i verkligheten också…
Ett 40-tal sigtunabor ska ha närvarat under mötet. Kommunledningen lovat att återkomma med svar om hur lokalerna ska användas och till vilken kostnad för skattebetalarna. Mötet arrangerades av föreningen Gröna Ladans vänner. Oppositionen har tidigare föreslagit att lokalerna ska användas för kulturskolans elever eller som samlingslokal för föreningar i Sigtuna. Föreningen Gröna Ladans vänner vill bland annat att det arrangeras filmkvällar.
–  Vi ska nu gå in i fördjupade samtal med Gröna Ladans ägare Anders Leffler om hur avtalet ska utformas och jag tänker inte låta den processen dras i långbänk. Invånarna har redan väntat länge nog på att biografen ska slå upp dörrarna igen, säger Marie Axelsson (S)
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Politik Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

centrum_host_helsida

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider