panorama_stationshusen
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen beviljas bidrag för att ordna boende åt nyanlända

Sigtuna kommun har beviljats 500 000 kronor från Länsstyrelsen för att ordna bostäder åt nyanlända: - Tanken är att skapa en samverkansyta mellan kommunen och privata fastighetsägare. Vad man vill åstadkomma är ett forum för att underlätta bosättningen av anvisade samt ha beredskap för gruppen egenbosatta (EBO), skriver Kambiz Asadollahi, verksamhetschef för vuxenutveckling, i ett mail till märsta.nu

centrum_artikel_host

Igår kunde märsta.nu rapportera om att 73 nyanlända anvisats Sigtuna kommun under 2018. Det är nu kommunens ansvar att ordna boende åt dem. Nu har Länsstyrelsen beviljat kommunen medel för att ordna bostäder åt nyanlända. Ett samarbete mellan kommunen och olika privata fastighetsägare:
– De förväntande effekterna av insatsen är att mottagning och bosättning kommer påskyndas för de kommunanvisade. Beredskapen ökar även med ett fast nätverk av fastighetsvärdar genom att fastighetsbeståndet är kartlagt och tydligt, berättar Kambiz Asadollahi, verksamhetschef för vuxenutveckling.

Klarar mottagandet i år
Projektet startar i och med att kommunen får medel från Länsstyrelsen och hur pengarna används ska redovisas för Länsstyrelsen efter ett år. Under 2016 tog Sigtuna kommun emot 108 nyanlända och under 2017 ska antalet uppgå till 107. Enligt Kambiz Asadollahi klarar kommunen mottagandet. Det är dock oklart om det lett till att utsatta personer i kommunen trängts undan till förmån för nyanlända som varit fallet i flera andra kommuner.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
stationshusen_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider