moderat_fokus_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen beviljas bidrag för att ordna boende åt nyanlända

Sigtuna kommun har beviljats 500 000 kronor från Länsstyrelsen för att ordna bostäder åt nyanlända: - Tanken är att skapa en samverkansyta mellan kommunen och privata fastighetsägare. Vad man vill åstadkomma är ett forum för att underlätta bosättningen av anvisade samt ha beredskap för gruppen egenbosatta (EBO), skriver Kambiz Asadollahi, verksamhetschef för vuxenutveckling, i ett mail till märsta.nu

centrum_artikel_host

Igår kunde märsta.nu rapportera om att 73 nyanlända anvisats Sigtuna kommun under 2018. Det är nu kommunens ansvar att ordna boende åt dem. Nu har Länsstyrelsen beviljat kommunen medel för att ordna bostäder åt nyanlända. Ett samarbete mellan kommunen och olika privata fastighetsägare:
– De förväntande effekterna av insatsen är att mottagning och bosättning kommer påskyndas för de kommunanvisade. Beredskapen ökar även med ett fast nätverk av fastighetsvärdar genom att fastighetsbeståndet är kartlagt och tydligt, berättar Kambiz Asadollahi, verksamhetschef för vuxenutveckling.

Klarar mottagandet i år
Projektet startar i och med att kommunen får medel från Länsstyrelsen och hur pengarna används ska redovisas för Länsstyrelsen efter ett år. Under 2016 tog Sigtuna kommun emot 108 nyanlända och under 2017 ska antalet uppgå till 107. Enligt Kambiz Asadollahi klarar kommunen mottagandet. Det är dock oklart om det lett till att utsatta personer i kommunen trängts undan till förmån för nyanlända som varit fallet i flera andra kommuner.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

connys_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

defacto_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

adhd_kommun

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

joes-helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

sap_sep23_helsida

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out