socialdemokraterna_maj_panorama
Christer WikströmFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Kommundirektören: Hade planerat för det här

Även Sigtuna kommuns kommundirektör Christer Wikström tar beskedet negativt: - Vi har ju planerat för det här. Kommunen är mycket besviken å våra invånares vägnar.

centrum_artikel_host

Wikström poängterar att det är en fråga som rör hela regionen och inte bara Sigtuna kommun utan även Stockholm och Uppsala.
– För att kunna bli den superregion som vi talat om och planerat för måste förbindelsen till och från Arlanda bli bättre. En om- och utbyggnad av Märsta station är därför gynnsam för hela den regionala utvecklingen och tillväxten. I och med det här beskedet avstannar en stor del av den, säger Christer Wikström.

I fredags avslöjade regeringen delar av infrastruktursatsningen på ett tåg mellan Stockholm-Uppsala där man sa att det skulle bli fyrspår hela vägen från Odensala till Uppsala C. Effekten av den tror Wikström uteblir om man inte tar med Märsta station i sammanhanget.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider