kyrka_advent _pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Klubbat på KF: Vindkraften fick nytt miljontillskott

Återigen stod kommunens vindkraftverk i fokus när fullmäktige skulle skjuta in ytterligare medel. Oppositionen ansåg att man nu skulle avyttra verken som årligen behöver aktieägartillskott.

centrum_artikel_host

Årets första fullmäktige bjöd på nytt ett ärende om att ge kommunens vindkraftbolag Energioperatörerna AB mer pengar. Denna gång handlade det om 1,5 miljoner kronor. För första gången drabbades också nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) och oppositionsrådet Olov Holst (M). Khalifa pratade om att man ska behålla vindkraftverket, Olov Holst som tidigare om att sälja av vindkraftverket. Flera företrädare för kommunledningen var kritiska till oppositionen samt (SD):s åsikt om att sälja. Kommunalrådet Dan Rosenholm (L) anklagade Holst och för bluff eftersom de inte budgeterat med förlusten i sitt budgetförslag. Olov Holst kontrade
– Varför ger inte du (Rosenholm, reds anm) svar på hur mycket detta kommer kosta 2017 och framåt? Varför slutar vi inte spekulera med skattebetalarnas pengar, du vet inte om elpriset är på väg ner, sa Holst från talarstolen.

Kalles (S) var stolt
Anna Kalles (S) menade att man bara pratade ekonomi och glömde bort att ta ansvar för miljön som man kan med att äga vindkraft.
– Jag stolt över att vi som kommun äger dessa vindkraftverk, sa Kalles.

Efter votering kunde kommunstyrelsens förslag bifallas och därmed fick Energioperatörerna AB sitt tillskott på 1,5 miljoner kronor. 27 röstade för och 24 röstade för att sälja vindkraften.

Försäljningen av Klockargården hanterades också och där fanns det inga invändningar utan samtliga partier klubbade igenom förslaget som innebär att Lillskär AB ska renovera och sälja bostadsrätter. Vidare anmälde Mats Weibull (M) en motion om att kommunen ska lösa problemen med sjukfrånvaro och personalomsättningen i den kommunala organisationen. Olov Holst lämnade in en motion om tryggheten efter att märsta.nu rapporterat om Brottsförebyggande rådets statistik över 2015. Han ville se kraftfulla åtgärder från kommunledningen och att nått görs åt otryggheten. Medborgarförslag lämnades in om att bland annat bygga en inomhushall med konstgräs, att begränsa fyrverkerier samt att man får stå på kommunens parkering vid kommunhuset över natten och under helger. Dessa ska nu beredas i den kommunala förvaltningen.

vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

defacto_helsida
dackskifte_helsida
connys_helsida
julmarknad_2022
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
marknaden_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
connys
nrh