eldsjal2024_pan
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Klubbat på KF: Vindkraften fick nytt miljontillskott

Återigen stod kommunens vindkraftverk i fokus när fullmäktige skulle skjuta in ytterligare medel. Oppositionen ansåg att man nu skulle avyttra verken som årligen behöver aktieägartillskott.

centrum_artikel_host

Årets första fullmäktige bjöd på nytt ett ärende om att ge kommunens vindkraftbolag Energioperatörerna AB mer pengar. Denna gång handlade det om 1,5 miljoner kronor. För första gången drabbades också nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) och oppositionsrådet Olov Holst (M). Khalifa pratade om att man ska behålla vindkraftverket, Olov Holst som tidigare om att sälja av vindkraftverket. Flera företrädare för kommunledningen var kritiska till oppositionen samt (SD):s åsikt om att sälja. Kommunalrådet Dan Rosenholm (L) anklagade Holst och för bluff eftersom de inte budgeterat med förlusten i sitt budgetförslag. Olov Holst kontrade
– Varför ger inte du (Rosenholm, reds anm) svar på hur mycket detta kommer kosta 2017 och framåt? Varför slutar vi inte spekulera med skattebetalarnas pengar, du vet inte om elpriset är på väg ner, sa Holst från talarstolen.

Kalles (S) var stolt
Anna Kalles (S) menade att man bara pratade ekonomi och glömde bort att ta ansvar för miljön som man kan med att äga vindkraft.
– Jag stolt över att vi som kommun äger dessa vindkraftverk, sa Kalles.

Efter votering kunde kommunstyrelsens förslag bifallas och därmed fick Energioperatörerna AB sitt tillskott på 1,5 miljoner kronor. 27 röstade för och 24 röstade för att sälja vindkraften.

Försäljningen av Klockargården hanterades också och där fanns det inga invändningar utan samtliga partier klubbade igenom förslaget som innebär att Lillskär AB ska renovera och sälja bostadsrätter. Vidare anmälde Mats Weibull (M) en motion om att kommunen ska lösa problemen med sjukfrånvaro och personalomsättningen i den kommunala organisationen. Olov Holst lämnade in en motion om tryggheten efter att märsta.nu rapporterat om Brottsförebyggande rådets statistik över 2015. Han ville se kraftfulla åtgärder från kommunledningen och att nått görs åt otryggheten. Medborgarförslag lämnades in om att bland annat bygga en inomhushall med konstgräs, att begränsa fyrverkerier samt att man får stå på kommunens parkering vid kommunhuset över natten och under helger. Dessa ska nu beredas i den kommunala förvaltningen.

storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

spedition_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out