moderat_fokus_pan
Foto: Skärmdump/Flightradar24

Bombhotet avfärdat

Polisen har inte hittat något i det Thai Airways-plan som på torsdagkvällen bombhotades på Arlanda. Avspärrningarna har hävts och en förundersökning om luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

centrum_artikel_host

Den tekniska undersökningen av Thai Airwaysplanet som bombhotades på torsdag kväll är klar och inget misstänkt har hittats rapporterar norska tidningen Fjordabladet. 300 passagerare slussades runt på hotell kring Arlanda.

En passagerare som var inbokad på flighten säger till märsta.nu att man inte fått ta med sig bagage ut från planet. Klockan 15 ska man samlas vid gaten för transport ut till planet som taxats bort till Bana 3 för undersökningen. Planet ska enligt Fjordabladet åka vidare ikväll. En anmälan om grovt olaga hot upprättades. Avgången är enligt Flighradar24 beräknad till 15.20

Det senaste nu vid 16.40 är att polisen och representanter för flygbolag och flygplatsen ska ha möte om vad som ska hända. Det finns just nu ingen tid satt för avgång, tiden som angavs tidigare har nu plockats bort av Flightradar24. Enligt en resenär är beräknad avgång till 19.30, detta har dock inte bekräftats av flygplatsen eller Polis.

Polisen har bekräftat vid 17-tiden att ingen farligt föremål hittats, avspärrningarna hävdes 16.15. Förundersökningen gällande luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

Uppdaterad kl. 18.30

sap_sep23_helsida
nrh_sigtuna
skanela_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

defacto_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

pantamera_avc_helsida
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

ica_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

joes-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
connys
swedol_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
skanela_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
ridskola_2020_outsider