eldsjal2024_pan
Foto: Skärmdump/Flightradar24

Bombhotet avfärdat

Polisen har inte hittat något i det Thai Airways-plan som på torsdagkvällen bombhotades på Arlanda. Avspärrningarna har hävts och en förundersökning om luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

centrum_artikel_host

Den tekniska undersökningen av Thai Airwaysplanet som bombhotades på torsdag kväll är klar och inget misstänkt har hittats rapporterar norska tidningen Fjordabladet. 300 passagerare slussades runt på hotell kring Arlanda.

En passagerare som var inbokad på flighten säger till märsta.nu att man inte fått ta med sig bagage ut från planet. Klockan 15 ska man samlas vid gaten för transport ut till planet som taxats bort till Bana 3 för undersökningen. Planet ska enligt Fjordabladet åka vidare ikväll. En anmälan om grovt olaga hot upprättades. Avgången är enligt Flighradar24 beräknad till 15.20

Det senaste nu vid 16.40 är att polisen och representanter för flygbolag och flygplatsen ska ha möte om vad som ska hända. Det finns just nu ingen tid satt för avgång, tiden som angavs tidigare har nu plockats bort av Flightradar24. Enligt en resenär är beräknad avgång till 19.30, detta har dock inte bekräftats av flygplatsen eller Polis.

Polisen har bekräftat vid 17-tiden att ingen farligt föremål hittats, avspärrningarna hävdes 16.15. Förundersökningen gällande luftsabotage och grovt olaga hot går vidare.

Uppdaterad kl. 18.30

eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

mp_helsida_eu

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider