sap_pan23

Känd kapare bakom hotet – Hotade även SAS 2015

En känd flygkapare från 1993 ligger bakom hotet mot Thai Airwaysplanet på torsdag kväll, rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Mannen som är rysk medborgare kapade ett plan i Ryssland 1993 och tvingade det att flyga till USA, planet landade dock i Sverige varpå han greps och utvisades till sitt hemland. Där dömdes han till ett långt fängelsestraff.

Han har vid flera tillfällen uttalat hot mot svenska flygplan, rapporterar Aftonbladet. 2015 dömdes han av Attunda tingsrätt för flygplatssabotage efter att ha bombhotat ett SAS-plan. Hotet mot Thai Airways-planet uttalades från Holland och ärendet hanteras av holländska myndigheter.

Anledningen ska vara att mannen kräver rättvisa då han är förbjuden att resa till Sverige på livstid. Han har skrivit till Svenska Justitiedepartementet där han anklagar svenska myndigheter, bland annat för att Kriminalvården höll han två månader för länge i fängelse. Eftersom han inte fick svar från Justitiedepartementet så uttalade han hotet. Han säger att han kräver rättvisa och vill sätta sig själv i fängelse:
– Det är en protestaktion, uppger han för Aftonbladet

joes-helsida
sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

hockeyskola_helsida
skanela_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

nrh_sigtuna

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
ica_outsider
connys
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
skanela_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider