socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Magnus Granhagen

Kämpasten fick brinna ner

Konferensanläggningen Kämpastens restaurang fick brinna ner av brandkåren då den var utom räddning: Den har brunnit ned helt, säger Jesper Vestling, ledningsoperatör på Brandkåren Attunda till Aftonbladet.

centrum_artikel_host

En större insats på cirka 15 enheter arbetade med att släcka branden i restaurangen på Kämpasten men till slut fick man fokusera på att den inte sprider sig till andra byggnader på området.

Vid 21-tiden började sigtunabor fråga sig vad det var som brann när kraftig svart rök bolmade upp från skogen mot Billbyhållet.

Ingen person befann sig i fastigheten när den branden bröt ut, enligt de första uppgifterna började det brinna i köket. Det är oklart exakt vad som orsakat branden men en teknisk undersökning genomförs när byggnaden svalnat. Brandkår var kvar hela natten och ska även finnas på plats under förmiddagen för att se till att det inte börjar brinna mer.

Enligt Aftonbladet har en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet inletts:
– Då handlar det mer om ett oaktsamhetsbrott medan mordbrand skulle vara något med uppsåt, att man tänkt att man ska elda ner någonting. Det är någon form av olyckshändelse som gjort det här. Men samtidigt så kanske man borde räknat ut att detta kunde ha hänt, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till tidningen

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out