moderat_pan_nov
Jack och mamma Josefine Foto: Privat

Jacks sjukhusöde: Besökt alla akuter

Josephine Filipsson och sonen Jacks öde har blivit viral sedan Jacks sjukdomstillstånd inte utretts ordentligt trots besök på alla akutmottagningar i Stockholms län samt på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

centrum_artikel_host

Josephine Filipsson bor med sin son Jack i Märsta. Han är nu ett halvår gammal och för drygt två veckor började han skrika konstant i två och en halv timme varpå pappan åkte in till Akademiska med pojken, där fick han diagnosen öroninflammation trots att det även fanns bakterier i urinet. Jack fick penicillin utskrivet men effekten uteblir, han är fortsatt trött och vill inte äta men har ett bra allmäntillstånd.

På sjukhus efter sjukhus
Historien om Jack pågår i en rad olika sjukhus, både Astrid Lindgren, närakuten på Karolinska, Löwenströmska, SÖS och Akademiska på nytt. Han äter knappt på flera dygn och får inte heller i sig mycket vätska, andningen är intensiv vid flera läkarbesök. 1:a februari får föräldrarna besked om att han har urinvägsinfektion, något som gått obehandlat i åtta dygn, Jack är även född med förstorat njurbäcken och är extra känslig. Vid nytt besök på Astrid Lindgren konstateras att urinvägsinfektionen spridit sig till njurarna och han har njurbäcksinflammation. Han får en tio dagars stark dos av antibiotika och nya läkarbesök planeras. Men det går inte över, Jack hostar och kräks, har fortsatt hög feber. Totalt har sjukdomsförloppet pågått i tolv dygn.
– Vi har gjort allt vi kunnat för vår son sista 1,5 veckan, vi har gett upp hoppet om vården. Det spelar ingen roll om febern fortsätter, hostan blir värre eller något annat uppkommer, ingen vill hjälpa min son. Vi har varit på Akademiska, Astrid Lindgrens, Närakuten Karolinska, Närakuten Löwet och SÖS, ingen har tagit honom seriöst och skickat hem honom innan de ens tagit ett blodprov eller ett urinprov, de mest rutinmässiga, skriver Josefine i ett facebookinlägg som delats över 3400 gånger.

Tagits prov för RS-virus
märsta.nu har varit i kontakt med Josefine som berättat att Jack fortfarande mår dåligt, men det senaste är att sjukvården tagit RS-prov på honom.
– Kan bli allvarligt, så håller koll på andningen hela tiden och minsta försämring in till akuten.

Med sin historia vill Josefine uppmärksamma andra föräldrar om hur vården kan vara. Att Jack haft ett bra allmäntillstånd har orsakat att sjukvården inte tagit prover på honom utan istället avfärdat tillståndet som att ”han inte är döende”.

agy_oppethus
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
julmarknad_2022
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider