eldsjal2024_pan
Foto: Arkiv

Invånare vill förbjuda fyrverkeri

En kommuninvånare anser att fyrverkerier ska begränsas till vissa platser i kommunen och max under 30 minuter på nyårsafton.

centrum_artikel_host

Det har smällts och skjutits fyrverkerier runt om i kommunen under två veckors tid, ungefär sedan fyrverkerierna började säljas. Polisen har upprepade gånger fått åka ut till platser där det har fyrats av men några gärningsmän har inte hittats.
– Det är nästan överallt ett problem med detta skjutande under senaste två veckorna, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

Nu vill en kommuninvånare i ett medborgarförslag att kommunen förbjuder fyrverkerier på alla platser förutom vissa som man utser och max under 30 minuters tid.

All privat avfyring kommer därmed att vara helt förbjudet enligt förslaget. Kommuninvånaren menar att förbudet bör införas med hänsyn till flyktingarna i kommunen som flytt från bomber och granater och kan vara traumatiserade, miljöaspekten är en annan anlednings samt alla djur som inte klarar av ljudet av fyrverkerierna, vissa får till och med avlivas menar förslagsskrivaren. Förslaget kom in till kommunen 20:e december och hinner således inte behandlas innan detta nyår utan anmäls till fullmäktige i januari för vidare behandling i den kommunala förvaltningen.

eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
eldsjal2024_out
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider