Foto: Steninge slottsby/Arkitektritning

Interoc köper mark i Steninge slottsby

En tredje entreprenör är klar för att bygga i Steninge slottsby. Denna gång får Interoc Fastighetsutveckling kontrakt på att bygga 75 hus och radhus.

Sedan tidigare har markägaren Gelba sålt byggrättigheter till Svenska Hyreshus AB och Steninge Bostadsutveckling AB. Nu är en tredje byggare klar i form av Interoc Fastighetsutveckling AB, systerbolag till fastighetskoncernen Interoc. Interoc har förvärvat rättigheterna till 29 villor och 46 radhus som ska ligga i hjärtat av slottsbyn, det så kallade Tun 4.
– Vi har följt planarbetet med Steninge Slottsby under flera år och är verkligen glada och stolta över att få vara med och förverkliga byn. Här har vi en fantastisk chans att skapa en boendemiljö som blir unik i sitt slag med många efterfrågade mervärden som kretsar kring en aktiv fritid och kultur, säger Interoc Fastighetsutvecklings VD Tom Lerndal i ett pressmeddelande.

Inflyttning 2018
Säljstart för husen kommer att ske senvåren 2016 och inflyttning i mitten av 2018. Radhusen kommer att gå i klassisk engelsk stil med putsad fasad i slottsbyns färgskala som känns igen från Stockholms innerstad. Villorna ska vara mer exklusiva på upp till 270 kvadratmeter medan radhusen blir mellan 120-160 kvm.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening