Foto: Steninge slottsby/Arkitektritning

Interoc köper mark i Steninge slottsby

En tredje entreprenör är klar för att bygga i Steninge slottsby. Denna gång får Interoc Fastighetsutveckling kontrakt på att bygga 75 hus och radhus.

Sedan tidigare har markägaren Gelba sålt byggrättigheter till Svenska Hyreshus AB och Steninge Bostadsutveckling AB. Nu är en tredje byggare klar i form av Interoc Fastighetsutveckling AB, systerbolag till fastighetskoncernen Interoc. Interoc har förvärvat rättigheterna till 29 villor och 46 radhus som ska ligga i hjärtat av slottsbyn, det så kallade Tun 4.
– Vi har följt planarbetet med Steninge Slottsby under flera år och är verkligen glada och stolta över att få vara med och förverkliga byn. Här har vi en fantastisk chans att skapa en boendemiljö som blir unik i sitt slag med många efterfrågade mervärden som kretsar kring en aktiv fritid och kultur, säger Interoc Fastighetsutvecklings VD Tom Lerndal i ett pressmeddelande.

Inflyttning 2018
Säljstart för husen kommer att ske senvåren 2016 och inflyttning i mitten av 2018. Radhusen kommer att gå i klassisk engelsk stil med putsad fasad i slottsbyns färgskala som känns igen från Stockholms innerstad. Villorna ska vara mer exklusiva på upp till 270 kvadratmeter medan radhusen blir mellan 120-160 kvm.

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening