Hundar sökte spår i Vänortsringen.
Delar av insatsen var koncentrerad till centrala Märsta

Pistolman jagades i Märsta

En stor insats pågick i Märsta under fredag kväll, en helikopter hovrade under någon timmes tid sent på kvällen med anledning av att vittnen sett en pistolbeväpnad man: - En taxichaufför ska ha blivit hotad, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

Vittnen ska ha sett en man bära vapen i byxlinningen vid 22-tiden, rapporterar Aftonbladet. Under drygt en timme pågick en insats i Märsta som många kontaktade redaktionen om. En helikopter hovrade över centrala delar av Märsta men även Valsta. En person ska ha känt sig hotad av mannen med pistol. Polisen har fått ett signalement på mannen men vill inte gå ut med det.

Utöver helikoptern sökte polis efter spår med hjälp av hundpatrull men utan resultat och ca 23.30 avslutades insatsen utan att man fick tag i mannen. En anmälan om grovt olaga hot har upprättats. Polisen meddelar på morgonen att en taxichaufför var den som hotades vid Circle K.

Uppdaterad lördag 10.07

EXTRA

Vattenland i Rosersberg klubbat

Politik Det omtalade vattenlandet i Rosersberg har nu klubbats: - Det är bra för regionen, kommunen och inte minst Rosersberg, sa kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Så många fick försörjningsstöd

Notiser Andelen invånare som mottar ekonomiskt bistånd i Sigtuna kommun nådde under sommaren sin lägsta nivå sedan minst 2014, enligt ny preliminär statistik från Socialstyrelsen.

EXTRA

Holst lämnar som Kommunstyrelsens ordförande

Politik Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) meddelar på tisdagsmorgonen att han lämnar sitt uppdrag: - Det är dags för mig att lämna över till en ny förmåga, säger Olov Holst i ett uttalande.

Mälartåg ökar trafiken via Märsta

Notiser I och med Mälartågs övertagande av trafik på sträckan Uppsala-Märsta-Stockholm kommer det nu att bli 34 nya avgångar per vecka. Vilket ger halvtimmestrafik på vardagar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening