sap_feb_pan
Hundar sökte spår i Vänortsringen.
Delar av insatsen var koncentrerad till centrala Märsta

Pistolman jagades i Märsta

En stor insats pågick i Märsta under fredag kväll, en helikopter hovrade under någon timmes tid sent på kvällen med anledning av att vittnen sett en pistolbeväpnad man: - En taxichaufför ska ha blivit hotad, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel_host

Vittnen ska ha sett en man bära vapen i byxlinningen vid 22-tiden, rapporterar Aftonbladet. Under drygt en timme pågick en insats i Märsta som många kontaktade redaktionen om. En helikopter hovrade över centrala delar av Märsta men även Valsta. En person ska ha känt sig hotad av mannen med pistol. Polisen har fått ett signalement på mannen men vill inte gå ut med det.

Utöver helikoptern sökte polis efter spår med hjälp av hundpatrull men utan resultat och ca 23.30 avslutades insatsen utan att man fick tag i mannen. En anmälan om grovt olaga hot har upprättats. Polisen meddelar på morgonen att en taxichaufför var den som hotades vid Circle K.

Uppdaterad lördag 10.07

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida
connys_helsida
foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

centrum_host_helsida
funkisfest_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna