Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inga lägenheter byggstartades i år

Inga lägenheter har byggstartats i år i Sigtuna kommun.

Antalet lägenheter som byggstartats i år har kraftigt minskat rapporterar Stockholm Direkt, för Sigtuna kommuns del är det noll byggstartade lägenheter för årets sex första månader, att jämföra med 212 förra året och 568 totalt för helåret 2018. Dock är det ett flertal bostadsprojekt som är under färdigställande i kommunen som alltså startade förra året, exempelvis i Sigtuna stadsängar eller Kulturtorget i Märsta.

Genom åren har Sigtuna kommun haft en stor andel hyresrätter som dominerande upplåtelseform, 80 procent av bostäderna som färdigställts sedan 2009 har varit hyresrätter enligt Stockholm Direkt, mest i hela länet. Flera av länets kommuner ligger på noll när det gäller i antalet startade bostadslägenheter i år. I länet är minskningen totalt sett cirka 1000 lägenheter.
– Det påbörjas färre nybyggen i riket som helhet. Förra året byggstartades knappt 28 000 lägenheter under de första sex månaderna, nu är siffran 22 000 för samma period. Och Stockholm följer den kurvan. Det är inte ett jättefall, men en nedgång, säger Gustav Sillfors, statistiker på SCB, till Stockholm Direkt.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening