centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inbrott på byggarbetsplatser i Rosersberg och Sigtuna

Två företag hade inbrott i Rosersberg och Sigtuna igår vid 21-tiden. Polisen sökningar blev resultatlösa.

centrum_artikel_host

Polis larmades till två parallella inbrott i kommunen igår vid 21-tiden, det första larmet gick till Ängsparken i Sigtuna stadsängar där några personer tagit sig in på en byggarbetsplats där det står förvaringscontainrar. Personerna började sabotera kameror och resten av larmet. Polisen anländer kort därpå och hittar en uppbruten container och hjulspår men inga misstänkta.

Kort därpå kom nytt larm, denna gång från Rosersberg där personer bröt sig in på en byggarbetsplats. Ett vaktbolag kunde se brottet på sina övervakningskameror. Polispatrullen får upp spår till en grusplan med hjulspår. Men inga misstänka syns till där. Man kan heller inte konstatera att något brott begåtts.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out