sap_feb_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Inbrott på byggarbetsplatser i Rosersberg och Sigtuna

Två företag hade inbrott i Rosersberg och Sigtuna igår vid 21-tiden. Polisen sökningar blev resultatlösa.

centrum_artikel_host

Polis larmades till två parallella inbrott i kommunen igår vid 21-tiden, det första larmet gick till Ängsparken i Sigtuna stadsängar där några personer tagit sig in på en byggarbetsplats där det står förvaringscontainrar. Personerna började sabotera kameror och resten av larmet. Polisen anländer kort därpå och hittar en uppbruten container och hjulspår men inga misstänkta.

Kort därpå kom nytt larm, denna gång från Rosersberg där personer bröt sig in på en byggarbetsplats. Ett vaktbolag kunde se brottet på sina övervakningskameror. Polispatrullen får upp spår till en grusplan med hjulspår. Men inga misstänka syns till där. Man kan heller inte konstatera att något brott begåtts.

steningekompani_helsida
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

skridskodisco_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

sportlov
spedition_helsida
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
funkisfest_outsider
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys