eu_valet_panorama
Laget som tog guldFoto: Insändarbild

IFK Märsta Guldvinnare på Veteran-SM i Friidrott

Södertälje, 10 september 2023 - IFK Märsta visade återigen sin imponerande styrka på friidrottsbanan när de deltog i Veteran-SM i friidrott den 9 september i Södertälje.

centrum_artikel_host

Laget, bestående av fyra imponerande veteranidrottare, kammade hem guldet i klassen K35 i 4 x 400 meter stafetten med en imponerande tid på 5 minuter, 12 sekunder och 82 hundradelar.

Det vinnande laget från IFK Märsta bestod av:
Ulrika Nyman Eriksson
Karin Olovsson
Carina Oderman
Sofie Granholm

connys_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
connys
pantamera_out
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider