nationaldagen_pan
Foto: Pressbild/Swedavia

Idag slår Arlanda rekord

Idag passerar den 23 miljonte resenärer Arlanda flygplats vilket är en ny rekordsiffra för flygplatsen skriver flygplatsbolaget Swedavia i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

Bara för sex år sedan var det 16 miljoner som reste via Arlanda, idag passerar flygplatsen milstolpen 23 miljoner vid 14-tiden. Ett framgångsrecept har varit etableringen av flera interkontinentala linjer från främst SAS och Norwegian. Störst i Norden är fortfarande Kastrup.
– Det här är beviset på Arlandas och flygets betydelse för tillgängligheten till och från Sverige. Genom att passera 23 miljoner befäster Arlanda ställningen som Skandinaviens snabbast växande flygplats, säger flygplatsdirektör Kjell-Åke Westin i ett pressmeddelande.

Firas kl. 14
Firandet av rekordet kommer att ske kl 14 i form av att 23 resenärer slumpvis väljs ut för att representera de 23 miljoner som rest via Arlanda i år. Det blir tal och presentcheck till de utvalda. Något som tillförordnad flygplatsdirektör Fredrik Jaresved delar ut. Utrikesresandes svarar för den största ökningen i år och har gått upp med 4 procent jämfört med 2014. De kommande åren finns investeringsbeslut på 13 miljarder för Arlanda vilket ska öka både kapacitet och jobbtillfällen. Under 2017 ska Arlanda också vara klara med den amerikanska direktincheckningen, Preclearence. Arlanda ska även hantera världens största passagerarflyg Airbus A380.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
nationaldag_outsider
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys