moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten friar man från våldtäktsdom

Tingsrätten dömde en man i 35-årsåldern från Märsta till fängelse för våldtäkt mot barn men nu ändras domen av Svea hovrätt till sexuellt övergrepp mot barn.

centrum_artikel_host

Det var under 2016-2017 som en man som nu är i 35-årsåldern hade tagit på en minderårig upprepade gånger. Åtal väcktes om våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mor barn och sexuellt ofredande. Mannen dömdes till fängelse i två och ett halvt år. När ärendet kom upp i Svea hovrätt ansåg man att det inte var fråga om våldtäkt mot barn utan enbart grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Hovrätten anser dock inte att våldtäktsrdubriceringen inte är styrkt i och med de handlingar som ska ha utförts mot den minderåriga inte går att bevisa samt att den minderårigas uppgifter är osammanhängande. Påföljden mildrades till två års fängelse.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

moderat_pan_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
oppethus_helsida_2023
centrum_host_helsida
defacto_helsida
humbacken_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
centrum_outsider_host
oppethus_agy_2023_outsider
connys