valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten friar man från våldtäktsdom

Tingsrätten dömde en man i 35-årsåldern från Märsta till fängelse för våldtäkt mot barn men nu ändras domen av Svea hovrätt till sexuellt övergrepp mot barn.

centrum_artikel_host

Det var under 2016-2017 som en man som nu är i 35-årsåldern hade tagit på en minderårig upprepade gånger. Åtal väcktes om våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mor barn och sexuellt ofredande. Mannen dömdes till fängelse i två och ett halvt år. När ärendet kom upp i Svea hovrätt ansåg man att det inte var fråga om våldtäkt mot barn utan enbart grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Hovrätten anser dock inte att våldtäktsrdubriceringen inte är styrkt i och med de handlingar som ska ha utförts mot den minderåriga inte går att bevisa samt att den minderårigas uppgifter är osammanhängande. Påföljden mildrades till två års fängelse.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

elon_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
student_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
joes_outsider
connys