nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Hovrätten friar man från våldtäktsdom

Tingsrätten dömde en man i 35-årsåldern från Märsta till fängelse för våldtäkt mot barn men nu ändras domen av Svea hovrätt till sexuellt övergrepp mot barn.

centrum_artikel_host

Det var under 2016-2017 som en man som nu är i 35-årsåldern hade tagit på en minderårig upprepade gånger. Åtal väcktes om våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mor barn och sexuellt ofredande. Mannen dömdes till fängelse i två och ett halvt år. När ärendet kom upp i Svea hovrätt ansåg man att det inte var fråga om våldtäkt mot barn utan enbart grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Hovrätten anser dock inte att våldtäktsrdubriceringen inte är styrkt i och med de handlingar som ska ha utförts mot den minderåriga inte går att bevisa samt att den minderårigas uppgifter är osammanhängande. Påföljden mildrades till två års fängelse.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider