moderat_fokus_pan

Hotell medger diskriminering

Det hotellbolag i kommunen som avvisade två romska kvinnor medger diskriminering och går med på att betala 60 000 kronor till kvinnorna.

centrum_artikel_host

Diskrimineringsombudsmannen väckte talan mot ett hotellbolag i kommunen som avvisade två romska kvinnor som hade bokat och betalat för hotellrum via en extern bokningssajt. Enligt DO uppgav receptionen vid ankomst att man hade problem med andra personer som var romer och att kvinnorna därmed inte var välkomna. Bolaget medger nu att man diskriminerat mot etnisk tillhörighet och går med på att betala 30 000 kronor till vardera kvinna.
– Att man som individ på det här sättet drabbas på grund av hur andra individer har agerat för att man uppfattas ha samma etniska tillhörighet är diskriminering, säger Lars Arrhenius DO.

centrum_host_helsida
ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Nyheter Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

hockeyskola_helsida
joes-helsida
sap_sep23_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonen inleds med molnigt väder och en temperatur på 18 grader i kommunen och dess omgivningar. Det ser ut att bli en dag utan nederbörd.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
moderat_bli_medlem
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
nrh
pantamera_out