sap_feb_pan
Olov Holst (M), oppositionsrådFoto: Arkivbild/Daniel Iskander
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Pressbild

Holst vill se ökad polisnärvaro

I samband med fullmäktige på torsdagen efterlyste Olov Holst (M) kraftiga åtgärder med anledning av otryggheten i kommunen: - Även om man tar bort Arlandas brott så är det oroväckande siffror, sa Olov Holst (M)

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde i veckan rapportera om de nya siffrorna över anmälda brott i kommunen 2015. Sigtuna kommun hamnar på 10-topp både för totala brott per 100 000 invånare samt våldsbrott per 100 000 invånare. En trend som inte minskat de senaste åren. Med anledning av det lämnade oppositionsrådet Olov Holst (M) in en motion om saken där han krävde bland annat ökad polisnärvaro i kommunen, att trygghetschefen får förstärkning med ytterligare två anställda samt att en trygghetsprocess behandlas vid varje kommunalt beslut. Holst kallade siffrornas oroväckande och hade tagit del av märsta.nu:s jämförelse med grannkommunerna där exempelvis Vallentuna hade mycket lägre siffror. Holst är också mycket kritisk till kommunledningens agerande de senaste åren för att öka tryggheten i kommunen:
– Tyvärr styrs kommunen av tre partier som verkar handlingsförlamade och prioriterar andra saker än kommuninvånarnas trygghet, säger han till märsta.nu

Även nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa har tagit del av siffrorna via märsta.nu.
– Rankinglistor i all ära när det gäller brott, men jag tror att man först måste ha inställningen att varje brott är ett brott och vi kan aldrig acceptera kriminalitet oavsett var i en ranking man ligger, skriver Khalifa i mail till märsta.nu

Fler kameror behövs
Khalifa poängterar att kommunen sökt tillstånd för att sätta upp fler kameror för att bistå polisen i deras arbete i att utreda brott. Khalifa lyfter också fram att den nya kommunpolisen Malin Sundström håller på att utveckla samarbetet med kommunen och olika aktörer i kommunen. Brandkåren Attunda arbetar också för att förebygga socialt utanförskap enligt Khalifa.
– I det bostadssociala arbetet är det nu fler fastighetsägare med i och kommunen har i den senaste upphandlingen av trygghetsväktare även ställt krav på en trygghetsväktare dagtid. Jag tror att denna typ av breda samarbeten är det som kommer ge bäst resultat på sikt.

centrum_host_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

skridskodisco_helsida
foraldranatverk_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
connys