centrum_panorama_hostshopping
Olov Holst (M), oppositionsrådFoto: Arkivbild/Daniel Iskander
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Pressbild

Holst vill se ökad polisnärvaro

I samband med fullmäktige på torsdagen efterlyste Olov Holst (M) kraftiga åtgärder med anledning av otryggheten i kommunen: - Även om man tar bort Arlandas brott så är det oroväckande siffror, sa Olov Holst (M)

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde i veckan rapportera om de nya siffrorna över anmälda brott i kommunen 2015. Sigtuna kommun hamnar på 10-topp både för totala brott per 100 000 invånare samt våldsbrott per 100 000 invånare. En trend som inte minskat de senaste åren. Med anledning av det lämnade oppositionsrådet Olov Holst (M) in en motion om saken där han krävde bland annat ökad polisnärvaro i kommunen, att trygghetschefen får förstärkning med ytterligare två anställda samt att en trygghetsprocess behandlas vid varje kommunalt beslut. Holst kallade siffrornas oroväckande och hade tagit del av märsta.nu:s jämförelse med grannkommunerna där exempelvis Vallentuna hade mycket lägre siffror. Holst är också mycket kritisk till kommunledningens agerande de senaste åren för att öka tryggheten i kommunen:
– Tyvärr styrs kommunen av tre partier som verkar handlingsförlamade och prioriterar andra saker än kommuninvånarnas trygghet, säger han till märsta.nu

Även nye kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa har tagit del av siffrorna via märsta.nu.
– Rankinglistor i all ära när det gäller brott, men jag tror att man först måste ha inställningen att varje brott är ett brott och vi kan aldrig acceptera kriminalitet oavsett var i en ranking man ligger, skriver Khalifa i mail till märsta.nu

Fler kameror behövs
Khalifa poängterar att kommunen sökt tillstånd för att sätta upp fler kameror för att bistå polisen i deras arbete i att utreda brott. Khalifa lyfter också fram att den nya kommunpolisen Malin Sundström håller på att utveckla samarbetet med kommunen och olika aktörer i kommunen. Brandkåren Attunda arbetar också för att förebygga socialt utanförskap enligt Khalifa.
– I det bostadssociala arbetet är det nu fler fastighetsägare med i och kommunen har i den senaste upphandlingen av trygghetsväktare även ställt krav på en trygghetsväktare dagtid. Jag tror att denna typ av breda samarbeten är det som kommer ge bäst resultat på sikt.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna