socialdemokraterna_maj_panorama

Het debatt om vindkraften

På tisdag sammanträder kommunfullmäktige. En het potatis som lär uppstå är huruvida kommunen ska skjuta in pengar till det kommunala bolaget Energioperatörerna AB som leasar verk av kommunen: - Vi måste i dagens läge göra det som är ekonomiskt bäst, och det är bättre att behålla vindkraftverket än att sälja, säger kommunalrådet Dan Rosenholm (FP).

centrum_artikel_host
Folkpartiet och Samling för Sigtuna var de enda i dåvarande oppositionen som röstade nej till att kommunen skulle köpa ytterligare ett vindkraftverk. 2012 varnade Hendrik Nyman (FP) för just detta scenario som uppstått idag med att det inte längre är ekonomiskt lönsamt att driva vindkraftverk i kommunal regi. Nyman säger till märsta.nu att han inte ändrat uppfattning sedan dess. Hans partikollega Dan Rosenholm röstade också emot köpet. Idag sitter Rosenholm som kommunalråd som en del av majoriteten och på torsdag väntas ett tillskott av medel till Energioperatörerna AB klubbas.
– Två seriösa partier var emot inköpet av det senaste vindkraftverket, Folkpartiet och SfS. Vi ansåg det riskfyllt och ville istället att vi skulle köpa grön el på marknaden. Moderaterna röstade för inköpet. Frågan är enkel att svara på, vi måste i dagens läge göra det som är ekonomiskt bäst, och det är bättre att behålla vindkraftverket än att sälja. Lyckligtvis ger fortfarande våra vindkraftverk sammantaget plus i kassan. Frågan visar dock att kommuner ska undvika att göra affärer på kommersiella marknader, risktagande hör hemma hos privata aktörer, säger Rosenholm till märsta.nu
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
eldsjal2024_out