Michael Harvey krävde att ordföranden Gun Erikssson (S) avgår. Foto: Insändarbild

Här går Harvey till attack

Det ajournerade fullmäktige återupptogs på torsdag kväll och Michael Harvey (KD) gick till attack mot ordföranden Gun Eriksson för att hon fattade beslut om att dra tillbaka ett påbörjar ärende enligt honom: - Sigtuna skämmer ut sig mer och mycket mer, dundrade han i talarstolen.

centrum_artikel_host

50 minuter tog sammanträdet denna gång inklusive ajournering på ca 20 minuter där gruppledarna sammanträdde med kommunjuristen. Enligt juristen så gick det att ta tillbaka Lars Bryntessons entledigande eftersom det inte hade avslutats. Oppositionen var dock av en annan uppfattning. Mårten Fintling (C) ansåg att man inte kan frångå ett klubbat beslut:
– Ett klubbslag gäller, oavsett praxis och sånt. Man går inte emot ett klubbat förslag i en folkvald församling, sa Fintling i talarstolen.

Fintling menade att Lars Bryntesson entledigats och klubbats, därmed kunde man inte ta tillbaka det utan istället måste man välja en ny kso, oavsett vem det handlade om.
– Det kan han inte ta tillbaka, fortsatte Fintling.

”Sigtuna skämmer ut sig”
Michael Harvey var ännu mer på krigsstigen och hamnade i gräl med ordföranden Gun Eriksson efter att hon sagt att det inte finns nått att pröva eftersom ärendet dragits tillbaka. Presidiet var inte eniga poängterade hon men att hon hade fattat det beslutet:
– Ordföranden kan inte fatta beslut, det är fullmäktige som fattar beslut. Det är det värsta jag varit med om på 25 år. Sigtuna skämmer ut sig, mycket mer och nu ännu mer. Om det inte blir votering så går jag hem… för att skriva ett överklagande, dundrade Harvey.

”Måste avgå”
Gun Eriksson fick dock medhåll av sin partikollega Marie Axelsson som sa att Gun i detta fall kan fatta egna beslut. Kort därpå klubbade Eriksson beslutet varpå Harvey lämnade mötet och ersattes av Britta Utbult Pålsson.
– Gun måste avgå efter detta. Det är en skandal, ingen har krävt hennes avgång men nu gör jag det. Hon förvägrade mig min rätt att begära votering. Hon lät inte fullmäktige avgöra en ordningsfråga, hon struntade i det, säger Harvey till märsta.nu efter sammanträdet.

Fotnot: I talarstolen motiverade Gun sitt beslut med att hon fattat det på goda grunder. märsta.nu sökte henne för en kommentar på Harveys utspel och återkommer om eller när hon svarar.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
connys
ica_outsider
storemore_out
wnngarn_jul_outsider