centrum_panorama_hostshopping
Michael Harvey krävde att ordföranden Gun Erikssson (S) avgår. Foto: Insändarbild

Här går Harvey till attack

Det ajournerade fullmäktige återupptogs på torsdag kväll och Michael Harvey (KD) gick till attack mot ordföranden Gun Eriksson för att hon fattade beslut om att dra tillbaka ett påbörjar ärende enligt honom: - Sigtuna skämmer ut sig mer och mycket mer, dundrade han i talarstolen.

centrum_artikel_host

50 minuter tog sammanträdet denna gång inklusive ajournering på ca 20 minuter där gruppledarna sammanträdde med kommunjuristen. Enligt juristen så gick det att ta tillbaka Lars Bryntessons entledigande eftersom det inte hade avslutats. Oppositionen var dock av en annan uppfattning. Mårten Fintling (C) ansåg att man inte kan frångå ett klubbat beslut:
– Ett klubbslag gäller, oavsett praxis och sånt. Man går inte emot ett klubbat förslag i en folkvald församling, sa Fintling i talarstolen.

Fintling menade att Lars Bryntesson entledigats och klubbats, därmed kunde man inte ta tillbaka det utan istället måste man välja en ny kso, oavsett vem det handlade om.
– Det kan han inte ta tillbaka, fortsatte Fintling.

”Sigtuna skämmer ut sig”
Michael Harvey var ännu mer på krigsstigen och hamnade i gräl med ordföranden Gun Eriksson efter att hon sagt att det inte finns nått att pröva eftersom ärendet dragits tillbaka. Presidiet var inte eniga poängterade hon men att hon hade fattat det beslutet:
– Ordföranden kan inte fatta beslut, det är fullmäktige som fattar beslut. Det är det värsta jag varit med om på 25 år. Sigtuna skämmer ut sig, mycket mer och nu ännu mer. Om det inte blir votering så går jag hem… för att skriva ett överklagande, dundrade Harvey.

”Måste avgå”
Gun Eriksson fick dock medhåll av sin partikollega Marie Axelsson som sa att Gun i detta fall kan fatta egna beslut. Kort därpå klubbade Eriksson beslutet varpå Harvey lämnade mötet och ersattes av Britta Utbult Pålsson.
– Gun måste avgå efter detta. Det är en skandal, ingen har krävt hennes avgång men nu gör jag det. Hon förvägrade mig min rätt att begära votering. Hon lät inte fullmäktige avgöra en ordningsfråga, hon struntade i det, säger Harvey till märsta.nu efter sammanträdet.

Fotnot: I talarstolen motiverade Gun sitt beslut med att hon fattat det på goda grunder. märsta.nu sökte henne för en kommentar på Harveys utspel och återkommer om eller när hon svarar.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

centrum_host_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna