moderat_pan_nov
Michael Harvey krävde att ordföranden Gun Erikssson (S) avgår. Foto: Insändarbild

Här går Harvey till attack

Det ajournerade fullmäktige återupptogs på torsdag kväll och Michael Harvey (KD) gick till attack mot ordföranden Gun Eriksson för att hon fattade beslut om att dra tillbaka ett påbörjar ärende enligt honom: - Sigtuna skämmer ut sig mer och mycket mer, dundrade han i talarstolen.

centrum_artikel_host

50 minuter tog sammanträdet denna gång inklusive ajournering på ca 20 minuter där gruppledarna sammanträdde med kommunjuristen. Enligt juristen så gick det att ta tillbaka Lars Bryntessons entledigande eftersom det inte hade avslutats. Oppositionen var dock av en annan uppfattning. Mårten Fintling (C) ansåg att man inte kan frångå ett klubbat beslut:
– Ett klubbslag gäller, oavsett praxis och sånt. Man går inte emot ett klubbat förslag i en folkvald församling, sa Fintling i talarstolen.

Fintling menade att Lars Bryntesson entledigats och klubbats, därmed kunde man inte ta tillbaka det utan istället måste man välja en ny kso, oavsett vem det handlade om.
– Det kan han inte ta tillbaka, fortsatte Fintling.

”Sigtuna skämmer ut sig”
Michael Harvey var ännu mer på krigsstigen och hamnade i gräl med ordföranden Gun Eriksson efter att hon sagt att det inte finns nått att pröva eftersom ärendet dragits tillbaka. Presidiet var inte eniga poängterade hon men att hon hade fattat det beslutet:
– Ordföranden kan inte fatta beslut, det är fullmäktige som fattar beslut. Det är det värsta jag varit med om på 25 år. Sigtuna skämmer ut sig, mycket mer och nu ännu mer. Om det inte blir votering så går jag hem… för att skriva ett överklagande, dundrade Harvey.

”Måste avgå”
Gun Eriksson fick dock medhåll av sin partikollega Marie Axelsson som sa att Gun i detta fall kan fatta egna beslut. Kort därpå klubbade Eriksson beslutet varpå Harvey lämnade mötet och ersattes av Britta Utbult Pålsson.
– Gun måste avgå efter detta. Det är en skandal, ingen har krävt hennes avgång men nu gör jag det. Hon förvägrade mig min rätt att begära votering. Hon lät inte fullmäktige avgöra en ordningsfråga, hon struntade i det, säger Harvey till märsta.nu efter sammanträdet.

Fotnot: I talarstolen motiverade Gun sitt beslut med att hon fattat det på goda grunder. märsta.nu sökte henne för en kommentar på Harveys utspel och återkommer om eller när hon svarar.

cialis online erfahrungen.
centrum_host_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

dackskifte_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
connys_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

moderat_pan_helsida
agy_oppethus

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
swedol_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent