socialdemokraterna_maj_panorama
David Lundqvist frågar via Facebook vem som tog bilden på när Olov Holst signerar namninsamlingen för Valstasatsningen.Foto: Skärmdump/Facebook

Här efterforskar förre fullmäktigeordföranden källor

Förre fullmäktigeordföranden anklagas av partikamrater för att efterforska vem som pratar med media och Lundqvist själv efterlyser en anonym fotograf via Facebook: - Pratar man med media blir man utfryst, säger en anonym socialdemokrat till märsta.nu

centrum_artikel_host

David Lundqvist var fullmäktigesordförande fram till valet 2010 och har under flera mandatperioder suttit i fullmäktige. Han har också en plats som kommunrevisor. En partikollega till David som vill vara anonym kontaktar redaktionen och uppmärksammar oss på att David via Facebook efterforska vem som tagit bilden då Olov Holst signerar namninsamlingen för Valstasatsningen.
– Det är allas rättighet som politiskt aktiv att kunna få tala med media och bra och dåliga saker i kommunen utan att man ska riskera repressalier, säger källan till märsta.nu

Vem tog bilden på Holst?
Enligt källan blir man utfryst om det framkommer att man pratat med media. David Lundqvist ska vara den person som ofta går omkring och frågar vem som ”läcker” till märsta.nu enligt källan. David själv är helt öppen med sina efterforskningar via Facebook där han vill ha tag i fotografen som plåtade Olov Holst när denne skrev på namninsamlingen för Valstasatsningen.

Borde vara stolt över fotot
David Lundqvist skriver i mail till märsta.nu att han vädjar till fotografen att självmant träda fram med sitt namn eftersom denne borde vara stolt över fotot. Han anklagar även märsta.nu för att försöka skrämma honom till tystnad genom att fråga om det är lämpligt att en före detta fullmäktigeordförande efterforskar vem som skickar in bilder till redaktionen.
– Jag vet precis vad jag gör. Och gör det med full respekt för mig själv, vilka politiska uppdrag jag än haft/har, skriver Lundqvist.

forstamaj_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider