socialdemokraterna_maj_panorama
Här inne hölls häktningsförhandlingarna.Foto: Daniel Iskander

29 och 33-åring häktade

Häktningsförhandlingar för de misstänkta för olaga frihetsberövande på Tingvalla skedde under lördagen.

centrum_artikel_host

märsta.nu var på plats i Sollentuna där häktning av de två gripna för olaga frihetsberövande skedde efter torsdagens händelse på Tingvalla. De två är dels en 29-årig märstabo och en 33-åring man från en kommun söder om Stockholm. Klockan 13.00 gick 33-åringen in inför domaren och åklagaren yrkade att förhandlingarna skulle ske bakom lykta dörrar med anledning av förundersökningssekretess. Förutom olaga frihetsberövande så misstänks även personen för vapenbrott. Klockan 13.40 förkunnades att den misstänkte häktas på sannolika skäl. Mannens advokat ville inte uttala sig för media utan svarade ”inga kommentarer” på frågor.

Kort därpå gick märstabons förhandling och åklagaren yrkade på att den 29-åringen häktas på sannolika skäl för olaga frihetsberövande och vapenbrott. 29-åringens advokat sa att hennes klient medger häktning, restriktioner och att förhandlingarna kan ske bakom stängda dörrar. Efter förhandlingarna får märsta nu tag i åklagaren Björn Ankerlind som berättar att sekretessen under häktningsförhandlingen beror på att det som sagts i förhör inte ska bli offentligt just nu eftersom de misstänkta hålls åtskilda. Vem målsäganden är framgår fortfarande inte

Uppdaterad. kl. 15.10

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider