eldsjal2024_pan
Polis utanför adressen på TingvallaFoto: Daniel Iskander
Hundförare avslutar sista rundan vid 10-tidenFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Grovt kriminell en av de gripna

märsta.nu kan avslöja att en av de två gripna ska vara en man kring 30 år som förekommer i flera fall av grov brottslighet: - Vi kan inte kommentera någonting om de gripna, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till märsta.nu

centrum_artikel_host

Klockan 7 på morgonen fick polisen information om att en persons att frihetsberövad i en lägenhet på Tingvallavägen. Snabbt mobiliserades olika insatsstyrkor och man samlades utanför Tingvallavägen 1 för att bege sig upp till lägenheten. Vid 8.30 bekräftas att man gick in i lägenheten och grep två personer samt tog med en målsägande till stationen för förhör:
– Det hela ska ha gått lugnt till, enligt Lats Byström vid Stockholmspolisen.

märsta.nu kan avslöja att en av de gripna är en man i 30-årsåldern som förekommer i flera fall i belastningsregistret, bland annat för vapenbrott, brott mot knivlagen, misshandel och olovlig körning. Så sent som i våras ska mannen ha nekats försörjningsstöd av kommunen. Polisen är av utredningsmässiga skäl förtegna kring vilka som är gripna.
– Vad och vem kan jag inte kommentera, säger Lars Byström

Vid 10-tiden pågick fortfarande del av insatsen i form av att poliser sökte igenom inne i lägenheten samt att hundar gick omkring på området för att eventuellt säkra spår. Det fanns inga brytmärken på den aktuella dörren inne i porten vilket tyder på att de misstänkta ska ha öppnat upp dörren självmant för polisen.
– Vi hade olika enheter där från polisen, bland annat piketstyrkan, fortsätter Byström

Nu inleds en förundersökning gällande olaga frihetsberövande, männen bör häktas inom loppet av 48 timmar eller senast på måndag. Först då blir namnen offentliga även för allmänheten om inte åklagaren med anledning av speciella omständigheter vill att ärendet omges av sekretess.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna