socialdemokraterna_maj_panorama
Fullmäktige sammanträdde i Kulturum på torsdagenFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Fyra beslut på fullmäktige

Kommunfullmäktige var en relativt avslagen historia fram till att kommunfullmäktiges inriktningsmål skulle preciseras.

centrum_artikel_host

Fullmäktige hade fyra beslut att fatta plus att utse nämndemän. Ett av besluten blev en återremiss då både majoritet och opposition var överens om att inte betala in 28 miljoner till Kommuninvest i skrivande stund utan vänta till efter nyår. Gällande inriktningsmålen presenterade kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (S) fyra mål som kommunfullmäktige ska utgå ifrån. Debatten pågick i en timme innan fullmäktige med siffrorna 27-19 antog de fyra målen. Det handlar om ekonomisk hållbarhet, ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och demokratisk hållbarhet. Bryntesson poängterade att det handla om ansvar för både nuet och framtiden. Dessa fyra mål ska även vara en del av samtliga nämnders styrsystem. Mårten Fintling (C) ansåg att det var för luddiga, Michael Harvey (KD) menade att det är så fina ord som redan står i Sveriges rikes lag.

”Harvey kan lägga egna förslag”
Dan Rosenholm (FP) ansåg att Harvey skulle komma med ett eget förslag och inte bara gå på Moderaternas yrkande. Mårten Fintling kritiserade Rosenholm för att inte hela kommunen fanns utritad i hand presentation. Efter den timslånga debatten kunde ärendet läggas till handlingarna, (SD) valde att inte medverka i voteringen.

Fråga om nya sedlarna
Fullmäktige hanterade även frågor och interpellationer. Olov Holst (M) ställde frågor till Lars Bryntesson kring Energioperatörerna AB som är kommunens bolag för vindkraftverk, frågan var hur länge kommunen ska skjuta in medel och svaret var förhoppningsvis ”inte längre än detta bokslut”. Peter Nilsson (SD) hade ett ärende uppe kring hur kommunen förbereder sig för hanteringen av nya sedlar och svaret från Bryntesson var att det var Riksbankens ansvar samt andra som hanterar pengar på olika sätt (p-bolag, banker). En försäljning av mark i Arlandastad gjordes till Bilfastigeter Nord AB.

forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host