helsida_bostad
Två av Amal Serajs inlägg på facebook. Foto: Skärmdump/Facebook/Montage
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump
Klicka i sliden för fler inläggFoto: Skärmdump

Fullmäktigeledamot hyllar islamister-Svaret: Ironi

Yasin Ipek avgick nyligen från sina uppdrag i Socialdemokraterna på grund av den uppmärksammade middagen med Grå vargarna men han var inte ensam i partiet om extrema åsikter. Fullmäktigeledamoten Amal Seraj hyllar islamister på Facebook: - Ironi lämpar sig inte för Facebook, skriver Socialdemokraterna i en förklaring till märsta.nu

centrum_artikel_host

Amal Seraj, fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna, hyllade Mehmet Kaplan och andra med kopplingar till Sveriges Muslimer och Sveriges Muslimer för Fred (SMFR), två organisationer som inte anses representativa för muslimer i Sverige. Bland annat är miljöpartisten Yasri Khan, som vägrar hälsa på kvinnor, generalsekreterare för SMFR. Inläggen är förvisso från hösten 2014 men Amal Seraj har även kort efter terrordåden i Frankrike skrivit följande inlägg:
”Sorry Facebook men Frankrikes förslavande, terroriserande flagga kommer inte att pryda min profilbild”.

Kort efter skrev hon följande
”Folkmordet är runt hörnet. Alla icke vita människor, speciellt svarta och muslimer, va rädda om er och backa upp varandra”.

I en status som bara hennes vänner kunde se skrev hon nyligen:
”The rant continues: Som muslim o sosse så tänker jag mig att mina partikamrater vill veta hur mycket islamist jag är på en skala ”ISIS” till Salman Rushdie. Jag kommer ur garderoben. Jag skakar inte hand med högersossar… *Väntar på mitt uteslutningsärende*”

”Ironi passar sig inte för sociala medier”
I ett svar till märsta.nu skriver Socialdemokraterna att inläggen är mer än ett och ett halvt år gamla och inte ska kopplas ihop med den kontext kring Mehmet Kaplan idag. Man skriver också att ”I övrigt kan vi konstatera att ironi inte passar sig för sociala medier”.

Medverkade till föreläsning i Märsta med hatpredikant
Sveriges Muslimer är moderorganisationen för Sveriges Unga Muslimer, en organisation som tillsammans med Märstas Unga Muslimer bjöd in hatpredikanten Aburaheem Green till Kulturum i Märsta. Dåvarande ordföranden i Kultur- och fritidsnämnden, Anna Johansson (S), har tidigare sagt att hon inte visste vem som skulle komma. I samband med att Märstas Unga Muslimer skulle bjuda in en annan hatpredikant, Haitham El-Haddad, så bröt Sveriges Unga Muslimer med sin lokalförening.

Svaret: Insinuerar skit
märsta.nu har sökt Amal Seraj för en kommentar. Hon har inte svarat men skriver följande på Facebook:
”Nä nu jävlar!!! Gud vad lack jag är, jag fick precis ett mail från vår lokala ”journalist” som insinuerar en massa skit. Jag ska vara så tydlig så att till och med han förstår. Jag var IRONISK i mitt tidigare inlägg. Du vet IRONI!!!!! Nej jag är inte islamist och för TYDLIGHETENS skull är jag inte ansvarig för digerdöden heller!!! Om du inte fattar IRONI kan jag fixa en kurs! Jag är däremot en stolt muslim som också är sosse ”

defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022