socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Fritidsledaren misstänks ha utsatt 20-tal barn

Fritidsledaren och ungdomstränaren misstänks för övergrepp på minst ett 20-tal barn. Enligt åklagaren kommer ärendet att växa ytterligare då alla barn inte ens är identifierade: – Alla målsäganden är inte hörda ännu, säger kammaråklagare Nicklas Englund.

centrum_artikel_host

Den 33-årige fritidsledaren och ungdomstränaren sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grova sexualbrott mot barn. Brotten ska ha pågått i flera år, men det var inte förrän i december förra året som polisen kom 33-åringen på spåren.

Över 20 barn drabbade
I januari utförde polisen husrannsakan i mannens bostad och gjorde flera fynd. Enligt märsta.nu:s polisuppgifter hittade man mängder med bilder och filmsekvenser i mannens dator och på flera USB-minnen. Nu i mars har polisen lyckats identifiera 26 barn ur bilderna och filmerna – och enligt åklagaren Nicklas Englund kommer siffran att stiga ytterligare.
– Ja absolut, hur många fler vill jag inte svara på, alla målsäganden är inte hörda än och vi håller på att analyserna beslagen och hitta fler målsägande från materialet, säger Nicklas Englund.

Tio år gammalt material
Enligt uppgifter till märsta.nu har polisens IT-grupp funnit tio år gamla bilder hos 33-åringen. Men Nicklas Englund vill inte uttala sig om det beslagtagna materialet.
– Han är just nu häktad för brott från mars 2012 fram till 2017 januari, jag vill inte kommentera något annat.

Åklagaren vill heller inte svara på om något brott begåtts i samband med 33-åringens jobb som fritidsledare och ungdomstränare.
– Jag ser ingen anledning att kommentera den frågan heller, det är sträng sekretess på det här.

Du har fått förläng åtalstid, kommer du att hinna väcka åtal till det nya datumet?
– Nej det kommer jag inte att göra, jag vet inte än när jag kommer göra det.

Vad i utredningen kvarstår?
– Vi ska höra målsägande och analysera beslag, hålla förhör med misstänkt, slutdelgivning, och vanliga utredningsåtgärder bara.

Försvaret: Inga kommentarer
Tingsrätten går fortfarande på åklagaren åklagarens linje. 33-åringen ska därför kvarstå i häktet då det finns risk att han ”fortsätter sin brottsliga verksamhet” och ”försvårar eller försenar utredningen genom att bland annat undanröja bevis”. 33-åringens advokat är fortsatt tystlåten.
– Jag har ingen avsikt att prata med media just nu, just nu ser jag inte att det gynnar ärendet eller min klient, jag har inga kommenterar, säger advokat Hanna Lindblom.

Läs också:
Fritidsledaren berättar: ”Jag behöver hjälp”

forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
stationshusen_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna