centrum_panorama_hostshopping
Barnen som går på fritids kommer att vistas mer i naturen tillsammans med Naturskolan under 2018Foto: Jamshid Jamshidi

Fritidsbarn får besök av Naturskolan

Alla kommunala fritids kommer under 2018 att få besök av Naturfritids från Naturskolan i Rävsta: - Naturfritids är en del av flera satsningar som kommer att göras i arbetet med att utveckla fritidshemmen, säger Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Elever i den kommunala fritidsverksamheten kommer i år att få besök av Naturfritids från Naturskolan. De kommer få laga mat, studera småkryp och utforska naturen.
– Naturen är inte bara världens bästa klassrum, det är dessutom otroligt givande på alla sätt och vis att vistas i skogen. Vi kommer att gå till lämpliga närområden och studera småkryp, sätta upp matbord till fåglarna och se vilka arter som kommer och lyssna på hur de låter, kanske göra mellanmål över öppen eld och prova på olika typer av hantverk med naturens egna material, för att ge några exempel på vad vi vill göra med barnen, säger Peja Snöbohm, rektor för Naturskolan i ett pressmeddelande.

Ovanligt med hemtama elever i naturen
Naturfritids är en av de satsningarna som görs för att utveckla fritidshemmen, enligt Cecilia Meijer, utvecklingsledare för grundskolan i Sigtuna kommun. Peja Snöbohm som arbetat på Naturskolan i 20 år och varit rektor där sen 2001 berättar att det är ovanligt med elever som är hemtama i naturen. Han märker att de mår gott av att vara där och att behovet finns.
– Vi hoppas inte bara kunna bidra till en meningsfull fritid utan även till ett livslångt intresse och engagemang. De positiva naturupplevelserna ger en grund för att förstå vikten av att vara en god planetskötare, som vi brukar säga, att vilja ta hand om och skydda naturen och planeten för framtiden, säger Peja Snöbohm.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host