socialdemokraterna_maj_panorama
Torild har nu varit försvunnen i åtta dygnFoto: Privat

Fortfarande inga spår efter Torild

Torild har nu varit försvunnen i åtta dagar och från Missing People Swedens sida kommer man att summera ihop skallgångarna för att se om det finns nått nytt att gå på: - Vi håller på att se över vart hon kan tänkas finnas men vi har inte mycket att gå på just nu, säger Kajsa Berggren, administrativ chef på MPS, till märsta.nu

centrum_artikel_host

Missing People Sweden har arrangerat fem skallgångskedjor efter Torild sedan i söndags, tre av dessa skedde på vardagskvällar och hela helgen var det folk ute som sökte i Rävsta och även Almunge. Det sistnämnda på grund av en misstänkt observation. Kajsa Berggren som är administrativ chef för insatsen på MPS säger att privatpersoner i Almunge i samband med insatsen kan ha sett Torild tidigare under veckan men det finns inte mycket konkret att gå på. Insatsledarna kommer nu att sammanfatta det som finns samt föra dialog med polisen innan man fattar beslut om eventuellt ny skallgång.
– Jag vill även poängtera att det är viktigt med att folk hjälper till att söka och tipsa oss om observationer, det är egentligen alla där ute som är Missing People, alla som hjälper till att söka och tipsa. Vi har inget eget folk som specialinkallas utan vi är beroende av att folk ställer upp, säger
Kajsa.

Stort engagemang i kommunen
Det har varit ett 50-tal deltagare vid varje skallgång. Engagemanget för att hitta Torild har varit stort bland kommuninvånarna och statusar på Facebook har delats både via märsta.nu och MPS efterlysning. En kommuninvånare som deltog på lördagen sa till märsta.nu att man vill hjälpa till, även om hon inte hittas vid liv så ville man bidra till att de anhöriga får ro av att de vet vad som har hänt henne. Torild som är dement har varit försvunnen sedan söndag 11:e oktober.

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Politik Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

connys_helsida
valborg

Samtalen till 112 ökar med 25 procent under Valborg

Nyheter SOS Alarm har i 50 år varit den centrala punkten för Sveriges nödnummer 112. Valborgsmässoafton är en av de mest anmärkningsvärda dagarna för blåljusinsatser, med en dramatisk ökning av samtal som kopplas till polis och vård.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stationshusen_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out