centrum_panorama_hostshopping
Sätuna förskolaFoto: Street view/Google

Förskola avvecklas-Byggs bostäder istället

Det ska byggas bostäder där Sätuna förskola står, därför har Barn- och ungdomsnämnden beslutat att avveckla förskolan senast i juli 2022.

centrum_artikel_host

Rikshem äger Sätuna förskolans fastighet och kommunen hyr lokalerna. Nu har Rikshem beslutat att riva fastigheten och bygga bostäder på platsen, det innebär att kommunen avvecklar förskoleverksamheten. Ingen mer intagning kommer att ske till förskolan. Sigtuna kommun har undersökt möjligheten att etablera en ny förskola i lokalerna men det har inte varit möjligt såsom de nya lokalerna ska utformas enligt Sigtuna kommun.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

connys_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
EXTRA

Misstänkt för terrorbrott häktades

Nyheter En person har häktats vid Attunda tingsrätt, misstänkt för att ha avsett att ansluta till en terroristorganisation. Gripandet skedde under en insats på Arlanda flygplats lördagen den 1 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider